• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čudo sa US Opena - ima osmijeh od 3.500.000€: Dijete Rumuna i Kineskinje, a Britaniji donosi trofej poslije 45 godina!

Autor Nebojša Marković

Britanski mediji su oduševljeni njihovom novom zvijezdom, a Ema Radukanu bi u subotu mogla da ispiše istoriju njihovog, ali i svjetskog tenisa.

 Ema-Radukanu-najvece-iznenadjenje-US-opena. Izvor: Profimedia/Instagram/emmaraducanu/Printscreen

Ema Radukanu je nova zvijezda svjetskog tenisa! Ova djevojka ostvarila je nevjerovatan podvig i kao 150. teniserka svijeta stigla od kvalifikacija do finala US opena bez ijednog izgubljenog seta.

Tako je ispisana istorija svjetskog tenisa, pošto ni njena rivalka u finalu Lejla Fernandez nije bila među nosiocima, a 18-godišnja Ema bi vrlo brzo mogla da postane megazvijezda ženskog tenisa!

Radi se o britanskoj teniserki koja će u novembru proslaviti 19. rođendan. Ova simpatična djevojka po osvajanju posljednjeg poena u polufinalu protiv Marije Sakari nije mogla da vjeruje kakav uspjeh je ostvarila.

Britanski mediji od nje već prave "sljedeću veliku stvar" svjetskog sporta, pa tako "San" tvrdi da će ona biti najveća britanska sportistkinja u istoriji te zemlje.

"Njen osmijeh sada vrijedi 3.000.000 funti (oko 3,5 miliona evra, prim. aut). Ukoliko ovako nastavi, zaradiće preko 100.000.000 funti. Osim terena, ona će biti veliki pogodak za brendove odjeće, sporta, zdravlja, fitnesa, načina života... Svi će se utrkivati da potpišu ugovor sa njom, jer ne postoji niko poput nje. Ona ima posebnu auru"; navodi britanski list.

Vidjećemo da li samo pretjeruju ili je zaista tako, ali Ema Radukanu ima zanimljivu priču. Ova djevojka je rođena u Kanadi, zemlje njene naredne rivalke. Otac joj je Rumun Jon Radukanu, dok joj je majka Rene iz Šenjanga u Kini.

Velika Britanija čeka od 1976.

Radukanu bi, ako osvoji US open, bila prva Britanka sa nekim grend slem trofejom još od Su Barker i njene titule na Rolan Garosu prije 45 godina!

Ema se preselila u Englesku kada je imala dvije godine, počela je da trenira kada joj je bilo pet godina, a svoju igru je uporedila, zanimljivo, sa Rumunkom Simonom Halep i Kineskinjom Li Na.

Profesionalna teniserka je postala 2018. godine, kada joj je bilo nepunih 16 godina.

Prije ove godine je samo dva puta igrala u prvim kolima Vimbldona, ove godine je tamo stigla do četvrte runde, da bi sada u Njujorku došla u priliku da na četvrtom grend slem nastupu osvoji veliki trofej!

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC