• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novače, ti nisi kriminalac, dođi na naš turnir: Slavni teniser objasnio - "Tada niko nije pitao da li je vakcinisan!"

Autor 000

Direktor renomiranog masters turnira je ponudio svoje viđenje Đokovićeve situacije, ali da bi mu Srbin ispunio želju, ipak postoji jedan problem...

 Novaka Đokovića zovu u Majami i Roterdam  Izvor: Profimedia/YouTube/ABC News/Printscreen

Novak Đoković i njegovi nastupi na turnirima su i dalje glavna tema u svijetu tenisa, uprkos tome što se bliži kraj Australijan opena. Najbolji teniser svijeta je prijavio učešće na turniru u Dubaiju, a dobio je i poziv da se pojavi u Roterdamu.

No, njegov nekadašnji rival Džejms Blejk poručio je Đokoviću da se nada da će ga vidjeti na masters turniru u Majamiju koji se igra krajem marta i početkom aprila.

Možda će vas zanimati

 Blejk, nekada četvrti teniser svijeta, danas je direktor mastersa u Majamiju i u posljednjoj izjavi istakao je da bilo tužno vidjeti da su Đokovića u Australiji tretirali kao kriminalca.

"Sve što nam sada treba je da se pojave Rodžer Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković. Da, Đoković", počeo je Blejk.

"Mnogi ljudi su nezadovoljni Novakom ovih dana nakon fijaska sa vizama i deportacije na Australijan openu. Nema sumnje da zaslužuje deo krivice. Ali i Tenis Australija i australijska vlada zbog lošeg postupanja u situaciji koja je izmakla kontroli. Bilo je tužno vidjeti TV kamere i paparace kako okružuju Đokovićev auto dok je išao na saslušanja za imigraciju i vidjeti njegove mračne fotografije na zadnjem sjedištu kao da je kriminalac", jasno govori Amerikanac.

On je potom istakao da ne dijeli Novakove stavove.

"Vidite, ja se u potpunosti ne slažem sa Đokovićevim stavom o vakcini protiv korona virusa, a njegova odluka da bude jedan od tri među 100 najboljih igrača koji su ostali nevakcinisani zasluženo donosi i veliku cijenu. Nekada voljeni 'Džoker', poznat po svojim video snimcima za karaoke na Jutjubu i urnebesnim imitacijama drugih igrača, narušio je svoj imidž u očima mnogih. Ali on nije kriminalac. On je pametan čovjek, jedan od najpromišljenijih kada daje intervjue od svih na Turu i mora da ima svoje razloge."

Ovako je Đoković bio deportovan iz Australije:

Blejk kaže i da tokom 2021. njegov status nikome nije bio problem.

"Njegov status da ne bude vakcinisan nije bio problem prošle godine. Niko nije pravio pometnju kada je osvojio Australijan open, Rolan Garos i Vimbldon i izgubio u finalu US Opena. Ali kada su se pooštrile granice nacionalnih država, naišao je na probleme", istakao je Džejms Blejk.

Ipak, problem u čitavoj situaciji je taj što trenutno ulazak u SAD za strane državljane nije dozvoljen za nevakcinisane osobe. Ostaje da se vidi hoće li to pravilo u međuvremenu biti ublaženo i da li će Đoković ići na "američku turneju" tokom proljeća.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC