• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Isplivao Nadalov opaki plan - ovako ruši Novaka: "Ukrao" mu omiljeni trofej i rekord, a sad sve daje za osvetu Srbinu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Španac i te kako rasterećen može da sačeka nastavak sezone i pojuri ka 22. grend slem tituli.

 plan rafaela nadala za preuzimanje prvog mjesta od novaka đokovića Izvor: Profimedia

Rafael Nadal je osvojio Australijan open, svoj 21. grend slem u karijeri i postao drugi čovjek - poslije Novaka Đokovića - koji je na svakom od turnira "velike četvorke" osvojio makar dva trofeja.

Sada se perspektiva u trci za najboljeg tenisera svih vremena mijenja - sve je jasniji plan po kojem će Nadal napraviti dugu pauzu ne bi li sve karte bacio na osvajanje 22. grend slema i dodatno pobjegao Srbinu i Rodžeru Federeru!

Možda će vas zanimati

Malo ko je prije šest mjeseci mogao da pretpostavi da ćemo prvog dana februara govoriti o Nadalu kao šampionu iz Melburna, imajući u vidu njegove fotografije na štakama i velike probleme koje je imao sa lijevom petom.

Od poraza u polufinalu Rolan Garosa od Đokovića, odigrao je još samo dva meča u 2021. godini, ali mu to nije smetalo da 2022. "otvori" sa dva trofeja, prvo na ATP turniru u Melburnu, a onda i grend slem titulom. Zbog svega toga, Nadal je sada u prilici da kroji plan, a kako stvari stoje, mogao bi da naredna dva mjeseca tenisa u potpunosti preskoči!

"Moj raspored? Ne znam. Imao sam isplaniran raspored, ali sada uživam u trenutku. Potrebno mi je da se vratim kući i vidim kako će se moje tijelo oporaviti od ovog nevjerovatnog mjeseca, onda ću svoju odluku donijeti narednih nedjelja, najvjerovatnije", rekao je Nadal dan poslije osvajanja Australijan opena.

Mediji već spekulišu da bi Rafa mogao da propusti američku turneju na betonu, masterse u Indijan Velsu i Majamiju, kako bi u potpunosti zdrav, odmoran i spreman dočekao njegovu omiljenu sezonu šljake.

Prvi u seriji turnira na zemljanoj podlozi je masters u Monte Karlu, koji startuje 10. aprila. Poslije će uslijediti mastersi i u Rimu i Madridu, kao i ATP 500 turnir u Barseloni. Naravno, kulminacija slijedi na Rolan Garosu. Uostalom, Španac će željeti da se osveti Novaku za prošlogodišnji poraz u Parizu.

Nadal je sada u situaciji da sve može da podredi osvajanju 22. grend slema, na turniru koji je već 13 puta osvajao, i da tako dodatno pobjegne Đokoviću i Federeru u trci za status najvećeg svih vremena.

Izvor: Profimedia

Federera gotovo čitav teniski svijet već otpisuje u borbi za neku novu grend slem titulu, imajući u vidu da mu je već 40 godina i da je treći put morao da operiše koljeno. Uz to, dvonedjeljni grend slemovi na tri dobijena seta naročito su zahtjevni.

U toj trci je i Đoković. Ipak, poslije tri grend slem titule i jednog grend slem finala u 2021. godini, još uvijek najbolji teniser svijeta je uspio da početak nove godine prođe u izuzetno negativnom tonu po njega.

Ostao je bez učešća na svom omiljenom turniru, njegov najveći rival ga je osvojio, a svi se još pitaju da li će moći da učestvuje na najvećim turnirima bez vakcine. Sada je Rafa u opasnoj prednosti...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC