• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ona je Ruskinja, neću protiv nje da igram: Ukrajinska teniserka prozvala ATP i WTA, pa se povukla sa turnira!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Elina Svitolina kaže da se neće takmičiti protiv rivalki iz Rusije i Bjelorusije, zbog čega je otkazala učešće na turniru u Montereju.

 elina svitolina ne želi da igra protiv igračica iz rusije i bjelorusije Izvor: Profimedia

Ne prestaju udari na Rusiju u sportskim okvirima! FIFA i UEFA su donijele odluku o izbacivanju ruskih fudbalskih timova iz svih takmičenja, a sada počinju prvi protesti i protiv tenisera iz te zemlje!

Ukrajinska teniserka Elina Svitolina izdala je saopštenje u kojem je istakla da neće igrati protiv igračica iz Rusije i Bjelorusije i da se zbog toga povlači sa turnira na kojem je u utorak trebalo da nastupi!

Možda će vas zanimati

Svitolina je trenutno 15. teniserka svijeta i trebalo je da nastupi kao prva nositeljka na WTA turniru u Montereju. Rivalka u prvoj rundi je trebalo da joj bude Ruskinja Anastasija Potapova, ali Svitolina je potvrdila da se povlači sa tog turnira!

"Dragi svi, vjerujem da trenutna situacija zahtijeva jasnu poziciju od strane naših organizacija - ATP, WTA i ITF. Mi, ukrajinski igrači, zahtijevali smo od tih organizacija da prihvate preporuku Međunarodnog olimpijskog komiteta da prihvate ruske i bjeloruske sportiste samo kao neutralne sportiste, bez njihovih nacionalnih obilježja, boja, zastava ili himni.

U skladu s tim, želim da objavim da neću igrati sutra u Montereju niti u bilo kom drugom meču protiv ruskih ili bjeloruskih teniserki, dok naše organizacije ne donesu potrebnu odluku.

Ne krivim nikoga od ruskih igrača. Oni nisu odgovorni za invaziju na našu domovinu. Štaviše, želim da pohvalim sve igrače, naročito iz Rusije i Bjelorusije, koji su hrabro istakli svoju poziciju protiv rata. Njihova podrška je presudna", navela je Elina Svitolina u saopštenju na društvenim mrežama.

ATP, WTA i ITF se i dalje nisu oglašavali oko situacije u Ukrajini i rata koji Rusija tamo vodi.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC