• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sprema se velika promjena u tenisu! Đoković i Nadal godinama ovo traže, izgleda da će ih ATP konačno poslušati

Autor Haris Krhalić

Novak Đoković će biti zadovoljan novom promjenom u tenisu.

 Sezona na travi će biti produžena Izvor: YouTube/screenshot/Wimbledon

Dobro je poznato da je "sezona na travi" ubjedljivo najkraća u tenisu i da mnogi teniseri zapravo tek jednom godišnje igraju na ovoj podlozi, naravno na Vimbldonu. Ubrzo bi to moglo da se promijeni pošto se razmatra velika promjena u rasporedu koja će pogodovati onima koji vole da igraju na travi.

Prvi čovjek ATP organizacije Andrea Gaudenci izjavio je da se polako razmatra uvođenje "jačeg" turnira u raspored između nastupa na Rolan Garosu i Vimbldonu, pošto je do sada "najjači" iz serije 500.

"Postoje tri nedjelje pauze između Rolan Garosa i Vimbldona. Trava je jedina podloga na kojoj nema Masters 1.000 turnira, tako da između Rima i Kanade nemamo vrhunski sadržaj za navijače. Masters na travi bi imao smisla", poručio je Gaudenci i time najavio sljedeći veliki korak:

"Cilj nam je da imamo masters na travi u budućnosti. Posebno je bitno imati ga za tržište u Nemačkoj koje je jako bitno".

Vidjećemo da li će se u budućnosti to i ostvariti i koji bi turnir u međuvremenu mogao da dobije "masters" oznaku, a sudeći po riječima Gaudencija to bi lako mogao da bude Hale. Postoje teniseri koji uoči Vimbldona igraju upravo na ovom turniru i tako se spremaju za grend slem, a uklapa se i u Gaudencijevu izjavu o "njemačkom tržištu".

Razlog zbog kog je sezona na travi tako kratka jeste to što je najzahtjevnija za održavanje, ali vidjećemo da li će na kraju ATP izađi u susret Đokoviću, Nadalu i Kirjosu koji su agitovali da se sezona na travi produži.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC