• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vozač Formule 1 intubiran, borio se za život! Rutinska operacija se zakompikovala, bio na respiratoru

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rutinska operacija Aleksa Albona pretvorila se u borbu za život, a na kraju će sa Tajlanđaninom biti sve u redu.

 Aleks-Albon-iz-Formule-1-se-borio-za-zivot Izvor: Profimedia

Poznati vozač Formule 1 Aleks Albon prethodnog vikenda nije vozio za Vilijams u Monci pošto je imao probleme sa slijepim crijevom, međutim malo ko je pretpostavljao da je situacija složena do te mjere da sada mediji u Velikoj Britaniji prenose da se čak borio za život

Albon je tokom vikenda operisan zbog upale slijepog crijeva, međutim nakon toga došlo je do neočekivanih postoperativnih komplikacija, međutim doktori su na vrijeme reagovali i na kraju će sa Tajlanđaninom biti sve u redu.

"Poslije operacije, Aleks je imao neočekivane postoperativne anestetičke komplikacije koje su dovele do respiratorne insuficijencije, poznate, ali rijetke komplikacije. Reintubiran je i prebačen na intezivnu njegu", dodaje se u saopštenju Vilijamsa koji je vrlo transparentno izvještavao o svom najboljem vozaču.

"Albon je odlično napredovao tokom noći poslije operacije i uspio je da bude isključen sa respiratorne pomoći juče ujutru. Drugih komplikacija nije bilo".

Na stazi u Monci umjesto njega je vozio Nik de Vris, nekadašnji šampion Formule 2, koji je izabran i za vozača dana pošto je u svojoj debitantskoj trci uspio da dođe do devetog mjesta i vrijedna dva boda za ekipu. Tako je čak "oduvao" i Albonovog klupskog kolegu Latifija koji je čitave sezone bez učinka, što je nastavio i u Monci gdje je bio 15.

Očekuje se ipak da se Aleks Albon vrati do 2. oktobra i trke za Veliku nagradu Singapura, međutim De Vrisu značajno rastu šanse da sljedeće godine vozi u Formuli 1 pošto ga pored Vilijamsa žele Meklaren i Alpina.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC