• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prošetajte do Banj brda i pogledajte table posvećene zlatnim olimpijcima Banjaluke!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Table sa imenima košarkašice Slađane Golić, boksera Antona Josipovića i pet zlatnih rukometaša (Abas Arslanagić, Nebojša Popović, Zlatan Arnautović, Zdravko Rađenović i Milorad Karalić) postavilo je udruženje "Banjalučani za svoj grad".

 Banjaluka: Zlatni olimpijci na putu ka Banj brdu  Izvor: Glas Srpske/Dražan Pozderović

Udruženje "Banjalučani za svoj grad" svečano je predstavilo sedam tabli sa fotografijama i kratkom biografijom legendi sporta grada na Vrbasu.

Smatraju da će na ovaj način njihovi nevjerovatni poduhvati zauvijek biti otrgnuti od zaborava, te da će, kako domaće, tako i strane ljubitelje prirode podsjećati da je Banjaluka zaista grad sporta, prenio je "Glas Srpske".

Jedna od tabli rezervisana je za košarkašku kraljicu Slađanu Golić koja nije krila oduševljenje što je ova inicijativa sprovedena u djelo.

Osim nje i zlatnog boksera Antona Josipovića preostalih pet rezervisano je za neponovljive rukometaše.

Abas Arslanagić, Nebojša Popović, Zlatan Arnautović, Zdravko Rađenović i Milorad Karalić obradovali su sugrađane mnogo puta, pa su itekako zaslužili da dobiju ovakvo priznanje nakon ulice Olimpijskih pobjednika.

Izvor: Glas Srpske/Dražan Pozderović

Član udruženja "Banjalučani za svoj grad" Davor Šešić istakao je banjalučkom listu da je ovo vrlo bitna aktivnost korisna sa više aspekata.

"Sa jedne strane smo pokazali da nismo zaboravili ljude koji su na najbolji način predstavili naš grad, a sa druge, svi mladi će sada imati priliku da vide kakvi ljudi žive u našem gradu. Siguran sam da će ove legende biti motivacija djeci da se bave sportom i teže najvišim ciljevima".

Sekretar udruženja Andrej Obradović podvukao je da se ideja rodila još 2018. godine, te se zahvalio donatorima i olimpijcima.

"Ovo je naša druga realizovana inicijativa, a prva koju smo finansirali našim sredstvima. U narednom periodu postavićemo table i za ostale uspješne olimpijce, ali i osvajače evropskih i svjetskih medalja", naglasio je Obradović.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC