• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tijanina sestra igra za BiH, a brat košarku za Srbiju: Kakva sportska porodica - Vuk iz Borca bi da ih nadmaši (FOTO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Sportska porodica Bošković iz Bileće bogatija je za još jednu zlatnu medalju sa Svjetskog prvenstva.

 Tijana-Boskovic-ima-brata-Vuka-kosarkasa-i-sestru-Dajanu-odbojkasicu Izvor: Instagram/boskovic__v/Printscreen

Ženska odbojkaška reprezenetacija Srbije ponovo je pokorila planetu i okitila se drugim uzastopnim zlatom na Svjetskom prvenstvu, dok je Tijana Bošković ponovo izabrana za MVP-a. Već sada se može pričati o tome da li je Tijana možda i najbolja odbojkašica svih vremena, s tim da joj je tek 25 godina, a ono što je zanimljivo je da dolazi iz sportske porodice u kojoj su vrlo uspješni i njen brat i sestra.

Dajana (28) je starija tri godine od Tijane i takođe se bavi odbojkom, dok je najmlađi Vuk rođen 2000. godine, a za razliku od sestara svoju visinu je iskoristio u košarci.

Ova uspješna sportska porodica dolazi iz Bileće gdje nakon svakog velikog uspjeha Srbije prirede veliki doček, a ono što je zanimljivo je da starija sestra Dajana, za razliku od Tijane, nastupa za odbojkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, takođe kao korektor. Zanimljivo je da su njih dvije prvi put u karijeri igrale jedne protiv druge tokom Evropskog prvenstva 2021. godine i tada su oduševile planetu.

Izvor: MN PRESS

"Nemoguće je da se ne razmijeni koja riječ, ipak smo nas dvije sestre. A onda, kada sam je izblokirala, više je bilo smiješno, nego kao 'vau!'. Smiješno je bilo jer smo se prethodno šalile sa tatom. On je prije utakmice rekao da kad je budem jednom izblokirala, mogu da izađem sa terena i završim utakmicu. Zbog toga smo se smijale… Sve u svemu, bilo je veoma zanimljivo!", otkrila je Tijana Bošković poslije utakmice u kojoj je Srbija došla do pobjede nad Bosnom i Hercegovinom, ali to je sigurno bio "najslađi poraz" starije Dajane.

Što se tiče Vuka Boškovića, nastupao je za mladi tim Igokee i banjalučki Borac. Ima 19 godina i visok je 200 centimetara, a nastupa na mjestu krilnog centra i bilježio je prilično impresivnu statistiku u U19 ABA ligi prošle godine - imao je prosjek od 23 poena i 9,7 skokova. Takođe, nastupao je za mlađe selekcije Srbije.


"Pritisak na sportskom planu stvarala mi je činjenica da sam Tijanin i Dajanin brat pa svi od mene očekuju da što ranije budem uspješan kao one tako da nisam mogao da dođem do izražaja. Da se razumijemo, ponosan sam na svoje sestre i njihove fenomenalne uspjehe, ali mi je drago što me sada prepoznaju kao košarkaša, a ne kao njihovog mlađeg brata. Kroz šalu kažem da će jednog dana za njih dvije govoriti da su sestre onog uspješnog košarkaša, a ne da sam ja brat uspješnih odbojkašica. Naravno, šalim se mada mi je cilj da bar upola budem uspešan kao Tijana", izjavio je Vuk Bošković za “Glas Srpske”.

Pogledajte fotografije Dajane Bošković i njenog brata Vuka koji često pozira sa starijim sestrama.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jovan

Vuče Tića i brata i sestru ! Oni čak ni prosečni nisu ! Sve se zna u zemlji Srbiji...Jadno je to.. Tića je jedna jedina svetska...i njihova a Boga mi i naša ! Za brata i sestru ima i drugih poslova...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC