• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija na Evrpskom prvenstvu kreće iz "grupe smrti": Selektor već ima plan, a tu je i petorka iz domaće lige!

Autor Haris Krhalić

Evropsko prvenstvo je već počelo, a tim Srbije će od 20:30 startovati svoje takmičenje na smotri najboljih timova Starog kontinenta.

 Ženska reprezentacija Srbije Evropsko prvensvo Izvor: MN PRESS

U četvrtak je počelo Evropsko prvenstvu u rukometu, ali dame Srbije još nisu zaigrale. Njihov prvi meč nas očekuje u petak od 20:30 kada će se sastati sa favorizovanom Švedskom.

Nije ekipa Uroša Bregara imala sreće na žrijebu pa smo tako "upali" u grupu B sa domaćinom Slovenijom i dvije izuzetno snažne selekcije sa sjevera Evrope, sa Danskom i Švedskom. Selektor Uroš Bregar se već oglasio povodom prvog meča.

"Švedska igra agresivnu odbranu. Naš zadatak će biti da ne trošimo lopte, da ne guramo lopte na pivota ili da tražimo pasove na krila. Ako nam to presjeku, dolaziće do lakih golova. U odbrani će biti najvažnije da zaustavimo njihovu bekovsku liniju, što znači da moramo da imamo gustinu jer nemaju nekog šutera spolja, ali imaju individualno brzinu, pokretljive su u napadu i imaju fenomenalan protok lopte. Ako ne gubimo individualne duele i zaustavimo njihovu igru dva na dva, možemo da se nadamo uspjehu", rekao je selektor Bregar.

TEŠKA GRUPA, A AKO PROĐEMO...

Izvor: MN PRESS

Teško da je mogao gori žrijeb da bude za naše djevojke, sa dvije jako snažne selekcije i domaćinom. U Celju će naš tim morati da ostvari bar jednu pobjedu nad Danskom, Švedskom ili Slovenijom kako bi prošao dalje pošto od četiri tima tri idu u narednu fazu takmičenja.

Potom se naša grupa ukršta sa grupom u kojoj su Norveška, Mađarska, Hrvatska i Švajcarska, ali pošto iz te nove grupe samo dva tima idu dalje, jedinu realnu šansu za polufinale naš tim ima sa makar dvije pobjede u našoj grupi.
Takođe, s obzirom da se ukrštamo sa lakšom grupom od naše, sa dvije pobjede bi bili makar u dobroj poziciji da se borimo za treće mjesto u drugoj grupnoj fazi, koje bi nam garantovalo borbu za peto mjesto. Ipak, prolazak prve grupe je realan cilj, a sve preko toga – uspjeh!

KO JE TU?

Izvor: MN PRESS

Selektor Uroš Bregar je na prvenstvo poveo pet rukometašica iz domaće lige, a uspjela je i Sanja Radosavljević da se vrati na teren i biće u ekipi. Ovo je kompletan spisak nacionalnog tima Srbije:

GOLMANI – Jovana Risović (Krim Merkator, Slovenija), Kristina Graovac (Kišvarda, Mađarska), Jelena Đurašinović (Jagodina)

LIJEVA KRILA – Sanja Radosavljević (Krim Merkator, Slovenija), Aleksandra Stamenić (Kišvarda, Mađarska), Nataša Ćetković (Vojvodina)

PIVOTI – Marija Petrović (Glorija Buzau, Rumunija), Edita Nuković (Union Hale, Nemačka), Katarina Bojičić (Jagodina)

DESNA KRILA – Ana Kojić (Šiofok, Mađarska), Nataša Lovrić (Železničar), Jovana Bogojević (Kristijanštad, Švedska)

BEKOVI – Jovana Stoiljković (Šambrej, Francuska), Jovana Kovačević (Ramnicu Vlčea, Rumunija), Teodora Majkić (Bor Zijin Koper), Kristina Liščević (Dunarea Braila, Rumunija), Jelena Lavko (Dunarea Braila, Rumunija), Anđela Janjušević (Šiofok, Mađarska)

KAD IGRAMO?

Izvor: MN PRESS

Prvi meč je na programu u petak od 20:30 kada se sastajemo sa Švedskom, zatim u nedjelju igramo sa Danskom u istom terminu, a grupnu fazu zatvaramo utakmicom sa domaćinom Slovenijom u utorak 8. novembra od 18 časova.

1. kolo (petak, 4, novembar)

18:00 Danska – Slovenija
20:30 Švedska – Srbija

2. kolo (nedelja 6. novembar)

18:00 Slovenija – Švedska
20:30 Srbija – Danska

3. kolo (utorak, 8. novembar)

18:00 Slovenija – Srbija
20:30 Danska – Švedska

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC