• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak pomogao, Karlos ispisao istoriju tenisa: Alkaraz oborio rekord star dvije decenije!

Autor Dragan Šutvić

Špansko čudo od djeteta Karlos Alkaraz se upisao zlatnim slovima u istoriju tenisa.

 alkaraz ostaje na prvom mjestu  Izvor: Profimedia

Prvo mu je pomogao Novak, a onda i Tejlor Fric i Feliks Ože-Aljasim, a na kraju jeKarlos Alkaraz ušao u istoriju tenisa! Mladi španski teniser zbog povrede nije mogao na završni masters sezone, ali je nakon poraza Stefanosa Cicipasa i Rafaela Nadala uspio da sačuva prvo mjesto na ATP listi. Tako je postao najmlađi teniser u istoriji koji je uspio da završi godinu kao prvi na svijetu.

Alkaraz je u maju ove godine napunio 19 godina, a prvi na svijetu je postao kada je osvojio svoj prvi grend slem, US Open pred kraj ove sezone. Nije mogao na završni masters, a u slučaju dobrih igara mogli su da ga stignu Nadal i Cicipas. Ipak Cicipasu su bile potrebne sve pobjede, a on je već na startu poražen od Novaka Đokovića, dok je Nadal počišćen u prva dva meča bez dobijenog seta. 

Počeo je ovu sezonu kao 32. na svijetu, uzeo je pet titula počevši od trofeja na šljaci u Riju i Barseloni, potom je osvojio masterse u Majamiju i Madridu, a na kraju je kao šlag na tortu došla ta pobjeda u Njujorku. Prije njega je najmlađi teniser koji je bio prvi na kraju godine bio Lejton Hjuit, koji je od Alkaraza te 2001. godine bio stariji za 16 mjeseci.

Ove godine je redom obarao rekorde pa je tako najmlađi osvajač Rija, Majamija i Madrida, a za sada je bio 10 nejdelja na prvom mjestu. Sada ga čeka još makar desetak nedjelja na vrhu ATP liste i to znači da će sigurno prestići Borisa Bekera (12 nedjelja kao prvi), Endija Rodika (13 nedjelja) i Danila Medvedeva (16 nedjelja) na vječnoj listi, dok će za prestizanje Matsa Vilandera (20 nedjelja) morati da ostvari dobar rezultat na Australijan openu. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC