• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolji teniser svijeta odustao od Pariza: Predao na četiri poena od poraza, problem pred Torino!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Karlos Alkaraz je bio u takvim bolovima da je morao da odustane na četiri poena od poraza.

 Karlos Alkaraz predao meč u Parizu zbog povrede Izvor: Profimedia

Najbolji teniser svijeta Karlos Alkaraz odustao je od mastersa u Parizu, tačno četiri poena prije poraza od Holgera Runea. Mladi teniser iz Španije požalio se na povredu uoči taj-brejka i nakon ukazane ljekarske pomoći i datog lijeka, odlučio je da zaigra, ali je odmah bilo vidljivo da ne može da se kreće kao što smo navikli od njega. Zbog problema sa mišićem trbušnog zida ili rebrima (čeka se zvanični razlog), odlučio je da preda.

U tom trenutku Holger Rune vodio je 1:0 u setovima, kao i 3:1 u taj-brejku drugog seta, ali čini se da je Alkaraz bio u velikim bolovima kada nije mogao da se strpi za još nekoliko udaraca prije nego što pruži ruku Dancu.

Sigurno da svi u njegovom timu strijepe zbog ove povrede koja bi osvajača US Opena mogla da izbaci iz kombinacije za završni masters u Torinu. Turnir na kome će Novak Đoković juriti šestu titulu, uprkos negodovanjima brojnih njegovih kolega, počinje već 14. novembra i pitanje je da li će Alkaraz biti spreman. Vrlo moguće je da je odustao baš zato što je bio zabrinut da će ostajanjem na terenu pogoršati povredu i umanjiti svoje šanse da se takmiči u Torinu.

Prvi teniser svijeta odigrao je ove sezone čak 68 mečeva (uključujući i današnji sa Runeom), pa je možda povreda i posljedica velike potrošenosti.

Što se tiče Runea, u sjajnoj je formi i plasirao se u polufinale Pariza gdje će igrati sa Ože-Alijasimom, još jednim teniserom koji blista u Parizu. Sa druge strane žrijeba je Novak Đoković koji od 19.30 izlazi pred parisku publiku protiv Lorenca Musetija, a do finala će ga dijeliti još bolji iz duela Stefanosa Cicipasa i Tomija Pola.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC