• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVAKVU DRAMU NIKAD NISTE VIDJELI - VODILI 33:0 I IZGUBILI! Čudo kakvog nema ni na filmu, POGLEDAJTE jer nećete vjerovati

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nestvarna utakmica američkog fudbala.

 Minesota pobijedila Indijanapolis iako je gubila 0:33 Izvor: Profimedia

NFL tim Minesota Vikinzi pobijedili su Indijanapolis Koltse 39:36 u utakmici kakva će teško biti ponovljena. Gubili su 0:33 i na kraju trijumfom osigurali titulu Sjeverne divizije Nacionalne fudbalske konferencije! Najveći povratak u istoriji NFL-a ostvaren je iskorišćenim "fild golom", sedam sekundi prije kraja produžetka. Pogledajte:

Koltsi su došli na utakmicu nakon čak šest poraza u prethodnih sedam mečeva i furiozno su gradili prednost. U prvoj četvrtini su vodili 17:0, a početkom treće bilo je impresivnih 33:0. Malo ko je očekivao da će se tako obrukati tim koji ima kvoterbeka Kirka Kazinsa i vjerovatno najboljeg hvatača lige Džastina Džefersona, a onda se dogodio šokantan preokret.

Upravo je Džeferson početkom posljednje četvrtine tačdaun hvatanjem smanjio zaostatak Vikinga na 21-36, a onda je Kirk Kazins u završnici stigao da baci i četvrti tačdaun na utakmici. Uveo je utakmicu u produžetak, a u njemu je Minesota ostvarila 11. trijumf ove sezone, uz tri poraza. Sa druge strane, skor Koltsa je 4-9-1 i samo je jedan tim izgubio veću prednost u jednoj NFL utakmici. Bili su to Hjuston Ojlersi, koji su 1992. u plej-ofu izgubili od Bafala nakon što su vodili 35-3. Pali su u produžetku rezultatom 38-41.

Prema podacima statističara, bio je ovo tek drugi meč u čak 1.551 utakmici ligaškog dijela sezone u kojoj je jedan tim vodio 30 poena razlike i na kraju nije uspio da pobijedi:

Indijanapolis Minesota
Izvor: YouTube/NFL

Možda će vas zanimati

Tagovi

NFL

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC