• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MOJ ZADATAK JE DA UBIJAM RUSE! Ukrajinski teniser sad upravlja dronovima: Sport mi je pomogao u ratu!

Autor Milutin Vujičić

Jedan od dvojice ukrajinskih tenisera koji su uzeli pušku u ruke opisao je kako izgleda rat u Ukrajini.

 ukrajinski teniser ratuje protiv rusa  Izvor: Instagram/alexdolgopolov/Screenshot

Ukrajinski teniseri Aleks Dolgopolov i Sergej Stahovski stavili su se na raspolaganje otadžbini čim je počeo rat u Ukrajini, a koristili su i svoju popularnost kako bi prijatelje i kolege zamolili za pomoć Takođe, bili su i vrlo glasni u kritikama svih onih koji nisu dali otvoreno podršku Ukrajini, dok istovremeno stižu da daju i intervjue uživo sa ratišta, u kojima obavještavaju narod kako i dokle se napreduje u odbrani zemlje.

"Svuda su miševi, nije bilo toaleta, koristili smo rupu, dok smo grijali i vodu da se okupamo...", rekao je Doglopolov za britanski tabloid "Dejli Mejl" i dodao: "To je selo iz koga je većina ljudi pobjegla, ostala je samo starija žena koja nam je davala grožđe. Odatle smo išli u misije".

"Rat je potpuni haos", rekao je Aleksandar Doglopolov koji u ratu upravlja dronovima, a bez dlake na jeziku govori o stradanju ruskih vojnika: "Tenis me je spremio za život. Brzo se razmišlja i mogu da odlučujem pod pritiskom, ne paničim. Mnoge stvari koje sam naučio u tenisu - koristim u ratu. Svi smo mi adaptibilna stvorenja, prvo si u šoku, a onda se smiriš i radiš svoj posao. Greške mogu da te koštaju života".

Dolgopolov je ispričao da do marta nikada nije držao pušku, a od tada je ispalio bar 10.000 metaka, dodajući da pored kontrole dronova - učestvuje i u borbama "prsa u prsa" na ratištu. Ali, dronovi su prioritet: "Moraš da budeš pametan da Rusi ne primijete dronove. Komplikovano je. Znaš da oni hoće da te ubiju, a ti moraš njih. Nekada oni obore naše, nekada mi njihove... Vidim šta se dešava i morali smo da ubijemo neprijatelje iz druge jedinice koje su nam blizu. Ubijamo njihove ljude dronovima sa 50 ili 100 metara. Nisu pred tobom, ali i dalje moraš da ih ubiješ i da budeš pažljiv".

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Бутулија

Штета што те тенис и спорт нису научили да убијање људи нису ствари којим се треба хвалити... ни у каквој ситуацији... А да не причам да те живот морао научити да ствари посматраш мало шире па да схватиш да си и ти и твој народ пијуни у туђим рукама, да ти сад је браниш своји земљу него је трајно уништаваш за туђи рачун, итд...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC