• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mene nikad nećete vidjeti da to radim! Rafael Nadal otkrio i zašto pomjera flašice: Ako to ne uradim...

Autor Dragan Šutvić

Rafael Nadal nikada u karijeri nije slomio reket, a otkrio i zašto.

 rafael nadal nikad nije slomio reket  Izvor: Profimedia

Rafael Nadal je ostavio dubok trag u teniskoj istoriji i produbljuje ga iz godine u godinu. Ispisao je mnogo rekorda, jedini je teniser koji je u istroiji osvojio 22 grend slem pehara, a sa ponosom nosi nadimak "kralj šljake" jer je neprikosnoven na toj podlozi, o čemu svjedoči i 15 trofeja Rolan Garosa. Sjajni sportista, rođen na Majorci prije 36 godina, otkrio je i podatak koji je mnoge ostavio u čudu - da tokom karijere nije slomio nijedan reket.

"Slomio sam ih nula do sada. Porodica mi nije dozvoljavala da lomim rekete. A za mene lomljenje reketa bi značilo da nemam kontrolu nad svojim emocijama", naveo je Nadal prije nekoliko godina a sad se i nadovezao na izjavu iz 2020. godine: "Ima djece koja bi voljela da imaju teniski reket. Ako izgubim, ja sam kriv. Ne moj reket. Uvijek sam imao samokontrolu. Moja filozofija je da nikada ne odustajem u sportu i životu", zaključio je Rafa.

Lomljenje reketa jedan je od način na koji mnogi teniseri tokom napetih mečeva izbacuju iz sebe negativnu energiju, kako bi duel mogli da nastave fokusirani samo na igru. To, ipak, nije slučaj sa jednim od najboljih tenisera svih vremena Rafaelom Nadalom, koji nikada u karijeri bijes nije iskalio na reketu.

Jedan je od rijetkih igrača koji nikada nisu "prozvali" rivala, uvijek se vodi fer-plejom, ali je i poseban po nekim ritualima koju većina ne razumije. Španac na svakom meču ne gazi linije na terenu van poena, a najupečatljivije je to što uvijek dosta vremena posveti pedantnom ređanju flašica sa vodom uvijek na isto mjesto.

Mnogi to nazivaju opsesijom, a Nadal kaže da je to njegov ritual:

"Ako to ne uradim sa flašicama, a sjednem, to bi značilo da su mi misli odlutale. Ako uvijek uradim to sa flašicama, to znači da sam fokusiran i da sam fokusiran isključivo na tenis", objasnio je Nadal u intervjuu za stanicu “CBS”.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC