• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istrčao 98 jardi za pobjedu, pa morao da uzme kiseonik: Ovo niko nikada nije uradio u NFL plej-ofu! (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Malo se priča o defanzivcima u NFL-u, ali jedan od njih je prošle noći bio heroj - zbog ofanzivnog učinka.

 parovi polufinala plej-ofa NFL lige Izvor: Twitter/NFLUK/Screenshot

Nakon što su Džeksonvil i San Francisko prošli u polufinala konferencija, pobjede u "vajld-kard" rundi NFL plej-ofa obezbijedila su još tri tima: Bafalo, Njujork i Sinsinati. Bilsi su se neočekivano namučili protiv Majamija (34:31) i strijepili su sve do praktično posljednjeg "drajva", Džajantsi su napravili blago iznenađenje i pobijedili su Minesotu na gostujućem terenu (31:24) uz briljantnu igru kvoterbeka Danijela Džounsa, dok su u ranim jutarnjim časovima i Bengalsi obradovali svoje navijače, ali tek nakon što su im priredili dramu.

Prošlogodišnji učesnik Superboula nije blistao protiv Baltimora i slavio je tek u posljednjoj četvrtini (24:17) zahvaljujući ne tako poznatom Semu Habardu, inače "defanzivnom endu".

Pri rezultatu 17:17, Rejvensi su imali treći pokušaj za gol i malo im je nedostajalo da unesu loptu u "end zonu", ali su izgubili loptu. Sem Habard je bio najbrži poslije "fambla" Tajlera Hantlija i stigao je do nje, a onda je sa njom u naručju istrčao čak 98 jardi dok je jedan igrač protivničkog tima neuspješno pokušavao da ga sustigne.

Koliko se Habard, kome ove situacije nisu naročito bliske jer igra u odbrani, potrošio najbolje svjedoči to što je poslije pretrčanog terena morao da uzme kiseonik kako bi došao sebi. A kako i ne bi kada je postavio rekord u plej-ofu pošto niko nikada nije istrčao toliko poslije "fambla". Fudbaler koji je rođen u Sinsinatiju, i koji je i u srednjoj školi i koledžu igrao u Ohaju, postao je pravi heroj svoga tima za koji navija od malih nogu. Ispunjen mu je san, a neće se na ovome zaustaviti jer Buroua i momke čeka sada još teži zadatak u vidu Bafala iduće nedjelje.

Podsjetimo, u NFC diviziji nas čeka još duel Kanzas Sitija i Džeksonvila za finale, dok na drugoj strani u AFC imamo polufinalni duel Filadelfije i Njujorka, odnosno San Francisko čeka bolje iz duela Tampa Beja i Dalasa.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

NFL

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC