• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petrović, Đurasović... Znate protiv koga igra Srbija? Andreja i Viktor izlaze na teren, ali ne na srpskoj strani mreže!

Autor Dragan Šutvić

Andreja i Viktor izlaze na teren - ali ne igraju za Srbiju!

 srbija protiv norveške u dejvis kupu Izvor: TSS/Neda Miletić

Reprezentacija Srbije stigla je u Norvešku na kvalifikacije Dejvis kupa protiv domaće selekcije (3. i 4. februara), a jedan kuriozitet svakako će obilježiti predstojeće duele. Reprezentacija domaćina sastavljena je od tenisera poreklom sa balkanskih prostora i za nju igraju Andreja Petrović (22) i Viktor Đurasović (25).

Obojica su rođeni u Norveškoj, a Đurasović je sin Srba iz Bosne. Zanimljivo je da je da se sa 14 godina preselio u Barselonu da bi učio tenis i naravno - odrastao je navijajući za Novak Đokovića.

"Uvijek se slažem sa igračima iz Srbije ako smo na istom turniru. Znam nekoliko njih jer znam jezik i jer sam igrao na nekoliko turnira na Balkanu", rekao je Đurasović, 362. teniser ATP liste, u jednoom intervjuu.

Andreja Petrović (1.265 na ATP listi singlova) je za razliku od njega američki đak, jer je bio student koledža Florida Stejt i Sjeverna Dakota.

Prema rasporedu, prvog takmičarskog dana igraće Andreja Petrović protiv Miomira Kecmanovića i Viktor Đurasović protiv Lasla Đerea. Drugog dana gledaćemo Đurasovića protiv Krajinovića, a onda i našeg Nikolu Čačića protiv Norvežanina Hermana Hagena Hojerala. Trećeg dana predviđeno je da igraju Đurasović - Kecmanović i Petrović - Đere.

"Stigli smo u nedjelju u Oslo, odradili smo nekoliko dobrih treninga i smatram da smo spremni. Svi smo dobro raspoloženi, imam sreće da sam dio ovako dobrog tima, Jedva čekam da izađem na teren sutra i krenem sa mečom. Nadam se najboljem i vjerujem da ću uspjeti dobro da odigram i da na kraju donesem i te poene koji nam trebaju da prođemo dalje", rekao je Kecmanović nakon žrijeba u Oslu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC