• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučkim odbornicima "nepoznati" bokserski klub važniji od Slavije!?

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Skupština Grada Banjaluka donijela je u četvrtak, u najmanju ruku, jako čudnu odluku kada je u pitanju bokserski sport u gradu na Vrbasu.

 BK Slavija nije dobila podršku odbornika Grada Banjaluka Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Na zasjedanju Skupštine grada, prilikom koje je imenovan novi predsjednik Ljubo Ninković iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), doneseno je sijaset odluka važnih za razvoj grada.

Banjalučki odbornici su između ostalog odlučivali i o prijedozima za dobijanje poslovnih prostora u zakup - pod posebnim uslovima za pojedine sportske klubove.

Interesantno, odbornici u Banjaluci su podržali ovaj prijedlog za gotovo potpuno nepoznati Bokserski klub "BL 22", dok je s druge strane Slavija, koja postoji 62 godine "izvisila" za podršku.

"Dodjeljuje se Bokserskom klubu 'BL 22' Banjaluka u zakup pod posebnim uslovima poslovni prostor br. 134, koji se nalazi u Ulici Save Ljuboje br. 2, površine 155 š2, na period od pet godina. Cijena zakupnine sa uračunatim PDV-om za dodijeljeni poslovni prostor iznosi 178.25 KM mjesečno, a način plaćanja zakupnine biće regulisan ugovorom koji će se zaključiti između Grada i Bokserskog kluba BL 22 Banjaluka. Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku Grada Banjaluka", navedeno je u ovoj odluci gradske Skupštine, uz obrazloženje:

"Bokserski klub 'BL 22' Banjaluka obratio se zahtjevom za dodjelu poslovnog prostora br. 134, koji se nalazi u Ulici Save Ljuboje br. 2, površine 155 t 2. U zahtjevu su naveli da su osnovni ciljevi kluba okupljanje što većeg broja sportista, stručnih sportskih radnika i drugih zainteresovanih lica, radi omasovljenja, popularizacije, razvoja i unaprijeđenja boksa, kao i briga za djecu i omladinu. Dalje navode da je naročita pogodnost konkretnog poslovnog prostora i u tome što je sportski stadion u njegovoj pozadini, na kojem bi se u većem dijelu godine mogli držati treninzi što bi bilo atraktivno i za publiku. Na kraju ističu da je njihov predsjednik, odnosno lice ovlašteno za zastupanje, u osam navrata bio šampion Republike Srpske i pet puta Bosne i Hercegovine u kik boksu, te da su iza njega i mnoge pobjede u profesionalnom boksu, a da će svoje znanje i iskustvo prenijeti na nove generacije".

Izvor: Grad Banjaluka/ Aleksandar Čavić

Inače, u registru privrednih subjekata Republike Srpske, Srđan Govedarica iz Gacka je odgovorna osoba i predsjednik Upravnog odbora Bokserskog kluba 'BL 22' Banjaluka, koji je osnovan 8. juna 2022. godine.

Gotovo identičan prijedlog za prostor koji već koristi dala je i Slavija - barake sa pripadajućim zemljištem u Ulici braće Mažar i majke Marije broj 116, tražeći zakup pod posebnim uslovima i dobili pozitivno mišljenje od nadležnog Odjeljenja za društvene djelatnosti, odnosno resornog odjeljenja u oblasti sporta.

Ali, podrška odbornika je izostala.

Klub koji je proslavio Banjaluku zahvaljujući bokserima poput Marijana Beneša, Antona Josipovića ili Radovana Bisića nije dobio podršku - 16 odbornika skupštinske većine okupljene oko SNSD-a bilo je suzdržano, pa prijedlog nije prošao, iako je 12 odbornika opozicije glasalo za.

Nije sporno da Banjaluka kao "grad sporta" mora da pomaže sportskim klubovima, ali ako već odbornici nisu mogli da "poguraju" oba kluba i dodijele im gradske prostore pod posebnim uslovima, može li neko ljubiteljima sporta, a posebno boksa, da objasni kakvim su se sportskim kriterijumima vodili?

Kako je moguće da prednost dobije klub, koji ne postoji niti godinu dana u odnosu na klub, koji je nastao 1961. godine?

Možda će vas zanimati

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kickboxing

Nisam Banjalucanin ali po pricama u poslednjih niz godina Slavija je imala priliku da bude sto je nekad bila. Proslo je kroz klub vise trenera i nisu nista napravili sto je velika steta. Od stare slave se ne zivi i nesmije da bude prepreka da se organizuju novi klubovi koji imaju volju i ambicije. U mnogim gradovima je slicno, cim se pojavi konkurencija klubovi spavaci i njeni uhljebi se probude jet ode im dio kolaca odnosno sredstva sto im dodjeljuje opstina.

Poyy

Recimo da je Slavija imala dovoljno godina da napravi nesto a nije napravila nista mozda je to razlog, ali cilj teksta nije bio ocigledno realno sagledati stvari.

Laki

@Poyy dobro da je ovaj portal pun "patriota" koji brane već morbidne i katastrofalne odluke ove vlasti, dok je vaše popagande sve dublje će ovaj entitet i država u ponor.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC