• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rafa i ja smo dekice, A VIDITE ŠTA RADIMO OMLADINCIMA! Novak oduševio izjavom o Nadalu: Složili bismo se nas dvojica!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Novak Đoković je u svom obraćanju srpskim medijima govorio i o svom najvećem rivalu.

 Novak Đoković pohvalno govorio o Rafaelu Nadalu Izvor: MONDO/Stefan Stojanovć

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković obratio se srpskim novinarima u teniskom centru "Novak" i pričao je o planovima za nastavak sezone, organizaciji turnira u Banjaluci, ali i o svom najvećem rivalu Rafaelu Nadalu. 

Kada su ga pitali kada bi volio da se sretne sa iskusnim Špancem odmah je rekao da bi volio da to bude u finalu narednog grend slema. 

"Rolan Garos, finale. Mislim da bismo se složili i on i ja danas, da nam neko garantuje da ćemo igrati finale, mislim da bismo se složili. On je definitivno moj najveći rival, ne samo zbog količine mečeva koje smo odigrali, to je rivalstvo koje broji najviše mečeva u istoriji bilo kog rivalstva. Sa druge strane, i generacijski smo blizu, odrasli smo na neki način zajedno kroz juniorske turnire. On je sa druge strane ranije počeo da bilježi rezultate i uz Federera je igrač koji je na mene najviše uticao", istakao je Novak.

Istakao je Novak da je na početku karijere više gubio nego dobijao mečeve od Nadala, a da mu je to pomoglo da u kasnijem dijelu karijere bude toliko dominantan. 

"Početkom karijere sam više gubio od njega nego što sam dobijao, kao i sa Federerom naravno i oni su mi bili u fokusu i enigma kako da ih pobjeđujem. Period od 2008. do 2011. bio je period gdje jesam bio u Top 3 na svijetu, ali nisam osvajao grend slemove i nisam probijao tu posljednju prepreku, gdje su bili njih dvojica. Zahvalan sam na tim rivalstvima, pogotovo sa Nadalom i dok smo aktivni teniseri nemamo priliku i ne dozvoljavamo sebi da se bavimo veličinom i značajem našeg rivalstva i iz naše perspektive a i za sport u celini", naglasio je Novak.

Na kraju je otkrio da bi volio da na kraju karijere želi da ozbiljno popriča sa Nadalom, a njegova posljednja opaska izazvala je smijeh i aplauze svih prisutnih. 

"Kad završimo karijeru nadam se da ćemo imati priliku malo da razgovaramo. Vidjećemo da li će doći do još mečeva. Uvjeren sam da hoće. Možda već sada na šljaci. On i dalje igra vrhunski tenis kad je zdrav i spreman i u vrhu je. On i ja se kao dekice staramo da ovi omladinci ne uzimaju grend slem titule", zaključio je Novak. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC