• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počela biciklistička trka Beograd - Banjaluka: "Ovaj događaj 17. PUT ruši granice između Republike Srpske i Srbije!"

Autor Dragan Šutvić

Na beogradskom Trgu Republike startovala je 17. trka "Beograd - Banjaluka".

 počela trka beograd banja luka  Izvor: Srna

Sa Trga Republike u Beogradu startovala je Međunarodna biciklistička trka "Beograd - Banjaluka" u kojoj ove godine učestvuje 175 takmičara iz 30 zemalja.

Direktor Biciklističkog saveza Republike Srpske Vladimir Kuvalja, koji je i direktor trke, rekao je da očekuje da biciklisti oko 15.00 časova budu u Bijeljini.

Kuvalja je naglasio da ovaj događaj po 17. put ruši granice između Srbije i Republike Srpske i da se nada će u nekom narednom periodu one u potpunosti biti srušene.

"Iza nas je težak period priprema, za devet mjeseci prošli smo kroz poteškoće i fine stvari i možemo biti ponosni i mi u Srbiji i u Republici Srpskoj", rekao je Kuvalja novinarima.

Jaka Špoljer, koji nastupa u sedmočlanom timu Republike Srpske, rekao je Srni da će on i njegovi suvozači dati sve od sebe da u jakoj konkurenciji izbore najbolji rezultat.

"Ozbiljno ćemo se potruditi da dođemo do najboljeg rezultata koji možemo u ovom takmičenju", rekao je Špoljer koji je za Srpsku već nastupao u trci kroz Srbiju prošle godine.

Izvor: Srna

Predsjednik Biciklističkog saveza grada Beograd Jelena Davidović rekla je da Srbija ove godine ima dvije ekipe, da se nada dobrim rezultatima i očekuje da trka bude uspješna.

Trasa trke "Beograd - Banjaluka" duga je 600 kilometara i prolazi kroz kroz 15 gradova u Srbiji i Republici Srpskoj.

Nakon starta biciklisti prolaze kroz Obrenovac, potom kroz Šabac, zatim preko graničnog prelaza Badovinci, koji će biti otvoren, biciklisti će proći bez zaustavljanja, dok će veliko finale prve etape biti u Bijeljini, gdje će biciklisti voziti tri kruga.

Trka sutra ulazi u drugu etapu od Bijeljine preko Zvornika, Papraće, a cilj je u Vlasenici.

Nakon toga, u petak, 21. aprila, trka se seli u Doboj, gdje je start treće etape, a biciklisti voze od Doboja preko Banjaluke, Prnjavora, Tunjice, Omarske. Završetak treće etape je u Prijedoru, gdje će voziti dva kruga.

Posljednjeg dana, u subotu, 22. aprila, biciklisti startuju u Novom Gradu, pa prolaze kroz Kostajnicu, Kozarsku Dubicu, Gradišku, Laktaše, a veliko finale se, umjesto u centru Banjaluke, očekuje u Zalužanima oko 15.00 časova.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba/SRNA)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC