• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DJEVOJČICA JE PLAKALA 15 MINUTA! Šok na Rolan Garosu nakon izbacivanja sa turnira: "Nikad nismo bili u ovoj situaciji"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Japanska teniserka izbačena sa turnira jer je pogodila lopticom djevojčicu koja ih sakuplja kraj terena. Evo šta kaže jedna od igračica koja je u tom trenutku bila na terenu. Od izvještača MONDA sa Rolan Garosa, Nemanje Stanojčića.

 Teniserka izbačena sa Rolan Garosa pogodila djevojčicu lopticom Izvor: Twitter/eurosport

Potpuni haos nastao je na Rolan Garosu kada je Japanka diskvalifikovana sa turnira u konkurenciji dublova, baš kao Novak Đoković na US openu. U pokušaju da između gemova pošalje lopticu na drugu stranu, Miju Kato pogodila je djevojčicu koja skuplja loptice u glavu. Sudija u stolici je prvo izdao upozorenje, pa je onda došao supervizor i nju i Aldilu Sutijadu diskvalifikovao. U tome su “pomogle” i njihove rivalke Marija Buzukova (Češka) i Sara Soribes Tormo (Španija) koje su pritiskale sudiju. "Bio je nesrećan slučaj, nikada nismo bili u ovakvoj situaciji, svi smo bili potreseni. Nešto sa čim mora da se postupa u skladu sa pravilima. Žao mi je, bio je veoma dobar meč”, počela je Buzukova razgovor sa novinarima.

Očekivano, sva pitanja bila su o tom detalju. "Nisam vidjela momenat udarca, samo djevojčicu koja je plakala i 15 minuta poslije svega toga. Naš tim je to vidio, ni Sara nije vidjela, samo smo čuli taj momenat. Mi smo od sudije samo tražili da pogleda bolje tu situaciju, jer je djevojčica plakala.”

Marija je uvjerena da je donijeta dobra odluka. "Zavisi od situacije, ako loptica odskoči, pa udari nekoga, onda je to normalno i dešava se, skupljači loptica mogu da pogledaju negdje drugdje u tom momentu. Na kraju dana, sudija je donio odluku, supervizor se umiješao, dobio je informacije, razgovarao sa njima i on je prelomio."

Mira Andreeva (Rusija) u subotu je lansirala lopticu u publiku i dobila je samo upozorenje. "Čula sam za to, nisam vidjela, zavisi od situacije, od momenta kada se dogodi. Imali smo takve probleme i ranije. Teško je zaista. Na kraju dana, zavisi od sudije, tek sada sam vidjela i snimak. Bacila je lopticu, pogodila je djevojčicu, ona je plakala 15 minuta..."

Prepričala je i šta se tačno dešavalo na terenu. "Dobile su upozorenje, jer sudija nije vidio sve šta se dogodilo. U situacijama za diskvalifikaciju mora da se dogodi nešto što može da ugrozi nečiju bezbjednost, tek kada je vidio plač djevojčice je reagovao. Mora da ju je udarila negdje u predjelu glave. Nismo pričale sa našim protivnicama u svlačionici, rekle smo im na mreži da je nesrećan slučaj, ali da smo mi odgovorni za svoje postupke”, zaključila je Buzukova. Pogledajte tu situaciju:

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC