• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lana Pudar u Banjaluci postavila tri nova državna rekorda!

Autor Haris Krhalić

Proteklog vikenda na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci održano je Ljetno prvenstvo Bosne i Hercegovine u plivanju.

 lana pudar Izvor: EPA/ANGELO CARCONI/ANSA

Plivačice i plivači Kluba vodenih spotova „Orka“ proteklog vikenda sudjelovali su na Ljetnom prvenstvu Bosne i Hercegovine u plivanju za 2023. godinu, koje se održalo na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci.

Na prvenstvu je sudjelovalo 325 takmičara iz 22 kluba, a „Orku“ je na ovom prvenstvu predstavljalo 17 plivačica i plivača i to: Lana Pudar, Elena Zovko, Danis Harmandić, Luna Rozić, Lamija Peco, Adriano Glibić, Stefan Dragić, Jan Kovač, Mak Torlo, Jure Trubarac, Joško Rozić, Ivan Drlja, Igor Knezović, Din Vejzović, Merjem Čampara, Inea Harmandić i Klara Drlja. Treneri u pratnji plivača bili su Damir Đedović, Dino Jelin i Mateo Vidaković.

Plivačice i plivači Kluba vodenih sportova „Orka“ u grad Mostar donijeli su 16 titula državnih prvaka, tri nacionalna državna rekorda u apsolutnoj konkurenciji i 40 medalja, saopštili su iz tog kluba, a prenosi BHRT.

Dodali su kako je Lana Pudar i ovaj put briljirala, plivajući discipline koje joj nisu primarne. Međutim, to je nije spriječilo da tri puta pomjeri granice državnih rekorda u disciplinama 100, 200 i 400 metara slobodno, isplivavši i u ovim disciplinama vremena vrijedna normi za nastup na svjetskom seniorskom prvenstvu koje će se održati u japanskoj Fukuoki od 23. do 30. jula 2023. godine.

Kako kažu iz Orke, novi državni rekordi sada iznose: 100m slobodno - 55.91, 200m slobodno - 2:01.99 i a 400m slobodno - 4:17.01.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC