• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rusi zarobili ukrajinskog šampiona - bio je dio zloglasne grupe!

Autor Dragan Šutvić

Nekadašnji šampion Ukrajine u boksu Andrej Prihodko zarobljen je tokom borbi u okolini Bahmuta.

 rusi zarobili ukrajinskog boksera  Izvor: Youtube/Александр ЭмирХан/printscreen

Rat u Ukrajini traje gotovo godinu i po dana, a dešavanja na istoku Evrope na različite načine pogodila su i brojne sportiste. Mnogi od njih uzeli su učešće u borbama, a jedan od takvih je Andrej Prihodko, ukrajinski šampion u boksu. On je kao dobrovoljac ukrajinske vojske borio u mjestima oko Bahmuta, a trenutno je ratni zarobljenik ruskih snaga!

Sa bokserom koji je imao i nekoliko nastupa u kik-boksu prethodnih dana manji intervju uradila je agencija "RIA Novosti", a tom prilikom javnost je saznala šta se tačno desilo. Kako je Prihodko objasnio, on je ratni zarobljenik nakon što je jedinica kojoj je pripadao krenula u izvidnicu ruskih položaja kod mjesta Časov Jar.

Dio čete poginuo je odmah nakon izlaska iz transportnih vozila, a ostatak je spas pronašao u niskom rastinju koje je kao zaklon poslužilo tokom čitave noći. Sutradan su pokušali da probiju protivničke linije i evakuišu se, što nije uspjelo...

"Ujutro smo pokušali da se evakuišemo, ali smo naletjeli na položaje ruske vojske. Kao rezultat toga počela je bitka. Nisam uspio da pucam, bio sam ranjen i otkotrljao sam se u rov. Granatirali su nas cijelu noć. Poslije smo pokušali da se evakuišemo, ali smo se izgubili, a ja sam zarobljen", rekao je Prihodko.

Ukrajinski bokser već je danima u zarobljeništvu, a o ljudima sa kojima je ratovao nema gotovo nikakve informacije. Zna da su trojica vojnika poginuli na mjestu na kojem je on zarobljen, ali ne zna da li je iko uspio da pobjegne ruskim vojnicima i stigne do ukrajinskih položaja u okolini Bahmuta.

U međuvremenu se saznalo da je Andrej Prihodko bio dio zloglasne jedinice "Kraken" koja se u toku rata nekoliko puta isticala nacističkim simbolima, a za koju važi da je jedna od najsurovijih na obje strane fronta. Zbog toga se među ruskim vojnicima drugačije gleda na borbe sa članovima ovog diverzantskog bataljona.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC