• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak se potukao sa poznatim teniserom! Ovo niko nije znao - "Lomili su rekete i svađali se!"

Autor Milutin Vujičić

Malo kome je poznata činjenica da je Novak Đoković bio veoma nestašan u tinejdžerskim danima.

 đoković se tukao sa gulbisom Izvor: Profimedia

Novak Đoković možda nije najomiljeniji među navijačima, ali jeste među kolegama i tako je još od tinejdžerskih dana kada je igrao sa Endijem Marejem i Ernestsom Gulbisom, za koje su stručnjaci inače tvrdili i da su talentovaniji od Noleta. Njih trojica su imali sjajan odnos, do danas su ostali prijatelji, međutim malo ko je znao da je u tim "dječačkim danima" bilo i razmirica među njima, što je sada otkrio bivši rumunski teniser Kozmin Georgesku.

"U jednom trenutku je u akademiju došao Gulbis. Bili su potpuno različiti karakteri, on i Đoković. Potpuno su različiti, ali kada su obojica bili na terenu, nisi mogao da ih skloniš ni poslije šest, sedam sati treninga, ali po svemu ostalom su bili potpuno drugačiji. Često su bili u sukobu, lomili su rekete, svađali se i stalno su se tukli", kazao je Georgesku za rumunske medije i priznao da je i to izvlačilo najbolje od Đokovića i Gulbisa, s tim da je Letonac poslije nekog vremena izgubio motivaciju: "Igrali su set za setom toliko jako da su padali sa nogu".

Georgesku priznaje da je Đoković ostavio snažan utisak na njega kada su se upoznali na akademiji Nikole Pilića u Minhenu. Bili su cimeri i tamo su praktično odrasli, pa su zajedno išli i u provod...

"Sa Novakom sam u Minhenu prvi put u životu otišao u bar. Prvi čašicu alkohola sam popio sa Noletom. Bio je stariji i zreliji, odveo me je u bar, počastio koktelom i rekao 'Za mog dobrog rumunskog prijatelja'. Bilo je to prvo iskustvo dok sam pokušavao da se naviknem na život u Njemačkoj i prvo sa Đokovićem", kazao je Georgesku koji nažalost nije ostvario ni dio potencijala zbog kog je bio na akademiji.

Ispostavilo se da Rumun nije ušao ni među najboljih hiljadu igrača svijeta i karijeru je završio sa samo 21 godinom, sada već davne 2010. S druge strane znamo šta je bilo sa Endijem Marejem i da je bio dio "velike četvorke", dok Gulbis nije mogao bolje od 10. mjesta na ATP listi. Danas je na 417. mjestu i pitanje je trenutka koliko će još igrati.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC