• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠTA STE REKLI, KOLIKO JE KOŠTAO "SRPSKA OPEN"? Milinović rekao jednu, Dodik drugu, a Stanivuković treću cifru!?

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović istakao je danas najavljujući početak čelendžera u Banjaluci, da je na ATP turniru "Srpska open" u aprilu uloženo oko 37.5 miliona KM.

 Kompleks za Srpska open nakon turnira Izvor: Mondo - Slaven Petković

Pred banjalučki čelendžer Draško Milinović, prvi čovjek TS RS, govoreći o turniru "Srpska open" koji je u aprilu održan u Banjaluci, rekao je da je putem televizije turnir pratilo 10.300.000 gledalaca i da je u izgradnju teniskog terena i dvorane uloženo oko 37,5 miliona KM, prenijela je "Srna".

Međutim, nešto ranije pred početak turnira, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je u obraćanju banjalučkim medijima govorio da je za turnir "Srpska open" potrošeno 45 miliona KM, odnosno čak 7.5 miliona više.

"Vlada RS je do sada na tom planu dala 34 miliona KM, a grad Banjaluka 11 miliona KM. Da nije bilo svih nas, ne bi bilo turnira", rekao je tada Dodik.

Nakon završetka "Srpska opena", koji je osvojio srpski teniser Dušan Lajović, u intervjuu za "Srpska info" gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je pominjao još veći iznos koji je potrošen za pripreme turnira iz serije 250.

"Grad je u finansijama dao 15 miliona KM - kredit 10 miliona, a pet miliona direktno iz budžetskih stavki. To je predviđeno rebalansom za 2022. Banjaluka je vratila kredita 33 miliona KM, a podigli smo 25. Ja to zovem dobrim poslovnim potezom. Uvijek je dobro da dižete kredite, ali ako više od toga vraćate i da uvijek iz novog kredita imate investicije", izjavio je Stanivuković.

S obzirom da je Dodik rekao da je Grad Banjaluka uložio 11, a gradonačelnik ustvrdio da je u pitanju četiri miliona više, onda se prostom matematikom dolazi do potrošenih 49 miliona KM na turnir, koji će naredne godine biti odigran u Bukureštu, što je potvrdio Jon Cirijak, vlasnik licence.

Možda će vas zanimati

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mnk

Za te pare ste mogli da napravite fudbalski stadion tipa onog iz Loznice, bar bi se koristio svaki drugi vikend, a vako ono je sad ruglo grada, smece na sve strane baceno nekoliko djeciji kolica nako lezi pored terena, katastrofa.

Mali

Radije bi znali kad će ta obećana dvorana sa pokretnim krovom. Draško je rekao da će kapacitet biti 5.000 i svi smo pozdravili konačno pravu dvoranu u gradu. Onda je onaj pekar rekao 3.000, a trenutni broj stolica jedva je veći od 1.500. Umjesto ganjanja vještica, zna li se kad će dvorana

Zole

Kako god okreneš lažu nas ,ništa u RS nije transparentno

Rob

Znaci pola otislo za organizaciju a pola za "sikiranciju" ovih iz teksta

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC