• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POTEZ IVANE VULETE ZA PAMĆENJE! Osvojila Dijamantsku ligu, pa tješila protivnicu

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Ivana Vuleta oduševila je cijelu planetu pošto nije burno proslavila osvajanje Dijamantske lige skokom u posljednjoj seriji, nego je prišla da pomogne i zagrli svoju najveću rivalku.

 Ivana Vuleta umjesto slavlja tjesila protivnicu Izvor: YouTube/Atlex - Serbian Athletics/Screenshot

Najbolja srpska atletičarka Ivana Vuleta (ili ako više volite Španović) trijumfovala je na posljednjem atletskom mitingu Dijamatske lige ove sezone. Slavila je u američkom Judžinu i tako je ponovo osvojila Dijamatsku ligu, peti put u karijeri, a interesantno je da je to uspjela tek skokom u posljednjoj seriji. Tada je Ivana pokazala da se vrhunski nosi sa pritiskom i skočila je 6,85 za pobjedu, ali u tom trenutku nije previše mislila o rezultatu.

Dok se čekalo zvanično obavještenje o njenom skoku, Ivana Vuleta je imala važnija posla. Prišla je svojoj "protivnici" Ese Brume iz Nigerije koja se povrijedila, a u tom trenutku joj je od pobjede mnogo više značilo da vidi kako je jedna od njenih najboljih drugarica sa atletskih takmičenja, što je još samo dokaz koliko je Ivana velika.

Ivana Vuleta skok za pobedu
Izvor: YouTube/Atlex - Serbian Athletics

Nigerijka je u tom trenutku imala najbolji rezultat (6,85m), dakle kao i Ivana koja je to doskočila u posljednjoj seriji, međutim Nigerijki je trebalo da skoči preko 6,78 u posljednjoj seriji kako bi trijumfovala. Nije mogla zbog velikih problema sa povredom i zato je bila u suzama, ali ju je zagljaj Ivane Vulete bar malo smirio u tom trenutku. Štaviše, Ivana je i zaboravila na sve i tek na reakciju stadiona je shvatila da je pobijedila.

Kratko se okrenula i osmjehnula, podigla ruke i primila čestitke Ese Brume, a potom se okrenula ka tome da njoj pomogne da što prije pobijedi bolove. Naravno, Ivana dobro zna kako je kada zbog povrede ne možete da se takmičite i zato je odmah reagovala i pomogla Nigerijki, dok je takođe vrlo dobra drugarica sa svim svojim "protivnicama" i to je ljepota sporta.

Ivana Vuleta pomaže protivnici.
Izvor: YouTube/Atlex - Serbian Athletics

"Osjećam se nevjerovatno. Srećna sam što sam mogla da dođem ovdje, prije svega, zbog svog bola i stvari sa kojima se mučim zbog povrede Ahilove tokom cijele sezone. Stvarno sam željela da završim sezonu na način na koji sam planirala, pa sam jako srećna zbog mog trofeja. Petog, to je ludo", kazala je najbolja srpska atletičarka poslije trijumfa u Judžinu.

Podsjetimo, Ivana Vuleta je prethodno osvajala Dijamatsku ligu 2016, 2017, 2021, 2022. i sada 2023. godine. Nijedna druga takmičarka u ovoj disciplini nema više od dva trijumfa. Takođe, Ivana Vuleta je krajem avgusta došla i do zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u atletici u Budimpešti, tako da joj od najvećih "zlata" nedostaje još samo olimpijsko i napašće ga na Olimpijskim igrama u Parizu 2024.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC