• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbin odbio da igra protiv "Kosova"! Principi iznad novca i uspjeha: Kosovo je dio Srbije i uvijek će biti!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Srpski takmičar u e-fudbalu Marko Roksić nije hteo da igra protiv takmičara iz tzv. Kosova i tako je izgubio šansu za bolji rezultat na Evropskom prvenstvu.

 Marko Roksic nije hteo da igra protiv takmicara iz Kosova Izvor: Instagram/Roksic22/Screenshot

Marko Roksić ostvario je slab rezultat na kvalifikacionom turniru za Evropsko prvenstvo u e-fudbalu zbog toga što nije želio da igra protiv predstavnika tzv. Kosova. Popularni Roksa je svoju odluku obrazložio na Tviteru kazavši da mu je "čist obraz" ispred novca i takmičenja, posebno u osjetljivom trenutku za srpski narod na Kosovu i Metohiji.

"Poslije dvije godine tokom kojih sam uvijek bio dio svih takmičenja u Evropi, juče nisam uspio u tome. U takmičenjima koje organizuje E-sport u Evropi stavili su me u istu grupu sa Kosovom. Kosovo je dio Srbije i uvijek će biti. Prvog dana sam bio savršen i imao sam skor 5-0, a onda...", napisao je bez ikakvog uvijanja Marko Roksić i potom dodao da poslije svega što se dešavalo nije mogao da pristane na meč protiv takmičara iz "Kosova".

"Markova odluka je odraz njegove snažne lojalnosti i vrijednosti koje osjeća prema svojoj zemlji, kao i prioritizaciju nacionalnog ponosa iznad lične koristi i uspjeha", napisao je između ostalog srpski takmičar u e-fudbalu.


"Drugog dana takmičenja sam bio nervozan, trebalo je da odigram još dva meča da odem direktno u Rijad. Cijeli dan sam razmišljao šta da radim protiv Kosova i prije toga sam izgubio protiv Mađarske. Nisam igrao, nije bilo koncentracije, ničega. Predao sam meč protiv Kosova i završio treći. U plej-ofu sam izgubio od Turske (gdje sam razočaran zbog nepostojanja fer-pleja), ali to je igra. Ovdje nema prijateljstava"
, napisao je Roksa.

Podsjetimo, Marko Roksić je jedan od najboljih igrača e-fudbala u Evropi i prethodno je bio član Barselone i Rome, dok je takođe bio i prvak "starog kontinenta" u e-fudbalu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC