• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na Mundijalu bio najbolji, sad se odjednom povukao iz reprezentacije!

Autor Dragan Šutvić

Niklas Ekberg neće igrati na Evropskom prvenstvu 2024. godine.

 niklas ekberg se povukao iz reprezentacije švedske Izvor: Profimedia

Šok pred Evropsko prvenstvo u rukometu u Njemačkoj! Samo nekoliko mjeseci pred turnir koji počinje sredinom januara naredne godine iz reprezentacije Švedske se povukao Niklas Ekberg. Dugogodišnji reprezentativac Švedske koji je na 210 mečeva za nacionalni tim uspio da postigne čak 841 gol sada je naprasno odlučio da kaže da je dosta.

Tačno je da ima 34 godine, ali ništa nije ukazivalo da može da se desi ovako nešto. Na Svjetskom prvenstvu 2023. godine bio je jedan od najboljih igrača i proglašen je za najbolje desno krilo turnira. 

Od samog starta reprezentativne karijere pružao je nevjerovatne partije i dao je čak 12 golova na svom debiju, ali sada ga neće biti na Euru na kome Šveđani brane zlato osvojeno prije dvije godine. Tada je bio u timu a sa Švedskom ima i srebro sa Olimpijskih igara u Londonu 2012. i srebro sa Eura 2018.

"Za mene je uvijek nastup za reprezentaciju uvijek bio mnogo više od igranja na verlikim turnirima. Čast mi je što sam bio smatran za jednog od najboljih igrača na svojoj poziciji u Švedskoj i bilo je fantastično osjećanje obući dres nacionalnog tima. Jako malo ljudi ima tu šansu, toliko talentovanih igrača nikada nije dobilo priliku. Vječno sam zahvalan na dijalogu i poštovanju koje sam dobio od Glena Solberga koji je kapiten tima. Sada imamo mnogo igrača koji su među najboljima na svijetu i moći ćemo da se takmičimo u budućnosti", rekao je najbolji rukometaš Švedske za 2015. godinu.

U klupskoj karijeri je igrao Ištad, Kopenhagen, a onda je prešao u Kil gdje je legenda i gde nastupa od 2012. godine pa sve do sada.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC