• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Moramo što prije da završimo Novaku karijeru!" Rune, Alkaraz i Siner imaju plan, hoće da izbace Đokovića iz tenisa!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Holger Rune je bio iskren - nema ništa od Novakove penzije dok god čisti mlade lavove na terenu!

 Holger Rune kaze da sto pre mora da zavrsi karijeru Novaku Djokovicu Izvor: Profimedia

Holger Rune je jedan od tenisera mlađe garde koji će u 2024. godini željeti da obore Novaka Đokovića. Srbin koji je ovog ponedjeljka započeo 402. nedjelju na vrhu ATP liste biće prvi do kraja januara i čeka ga najmanje 409 nedjelja na čelu, ove sezone se sa Dancem sastao tri puta. Prvo je izgubio u četvrtfinalu Rima na šljaci, zatim je u finišu sezone prvo bio bolji u četvrtfinalu mastersa u Parizu, a zatim i u grupnoj fazi završnog mastersa. Za sada su se njih dvojica sretala pet puta i Rune je pobijedio dva puta.

Gostujući u emisiji kod nekadašnjeg najboljeg tenisera sveta Džimija Konorsa temperamentni Rune je istakao da vidi sebe uz Janika Sinera i Karlosa Alkaraza kao predvodnike nove generacije svjetskog tenisa. Ipak, ne smatra da su u ovom trenutku bolji od Novaka!

"Lijepo je biti dio grupe u kojoj su Karlos Alkaraz i Janik Siner. Siner ima fenomenalnu sezonu, Alkaraz je uzeo Vimbldon i lijepo je vidjeti novi trojac kao rivale kao što su to bili Rodžer, Rafa, Novak, pa i Marej. Ne želim da kažem da već dominiramo na turu, Novak je još tu i moramo da nađemo način da ga izbacimo iz igre", iskren je bio Rune. 

Morao je da se osvrne na dominaciju 36-godišnjeg Novaka koji je u 2023. godini  29 nedjelja proveo na prvom mjestu ATP liste, uz to je osvojio tri grend slema i zavšni turnir. 

"Novak je ove godine uzeo tri od četiri grend slama. Ne možemo da kažemo da nije prisutan tu jer prvo moramo da ga pobijedimo svaki put kad se sretnemo. Ja ću to  da probam, jer ako stalno bude uzimao velike turnire, zašto bi prestajao da igra? Neće sigurno da završi karijeru dok ga konstantno ne budemo dobijali u međusobnim mečevima. Zato, što prije podignemo nivo igre, prije ćemo preuzeti tron od njega", dodao je Danac.

Iako je pretrpio tri poraza od Đokovića, od čega jedan na grend slemu kada je poražen na startu US Opena 2021. godine Runeu je drago što ima priliku da igra sa najboljim ikada.

"Meni je lično drago što je Novak još uvijek tu jer mi mladi igrači vidimo šta je pravi svijet tenisa. Ako nikad niste vidjeli Rodžera, Rafu ili Novaka, nešto veliko bi vam nedostajalo. Novak još uvijek drži ljestvicu visoko i odlično je to što smo blizu nje", poručio je Rune. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC