• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Serija o Mihaelu Šumaheru potresla svijet! Izašla prva epizoda i razbila zavjet ćutanja?

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Mihael Šumaher je prije deset godina doživio nesreću koja mu je skoro okončala život, a serija o Nijemcu je već u prvoj epizodi digla prašinu!

 Serija o Mihaelu Sumaheru potresla svijet Izvor: Patrick HERTZOG / AFP / Profimedia

Na desetogodišnjicu od nesreće poslije koje je sudbina Mihaela Šumahera ostala pod velom tajne novinar njemačkog "ARD-a" Jens Gideon snimio je pet epizoda emisije koju je nazvao "Šumaher. Istorija jedne ikone". Ipak, ni poslije ove emisije u koju je uloženo mnogo novca i vremena neće se saznati u kakvom je sada stanju najbolji vozač F1 ikada.

"Naravno da bih volio da znam kako je Šumaher. Ali nemam pravo da znam. I ovo treba da bude jasno unaprijed: Ovaj podkast nije o tome", rekao je Gideon u prvoj epizodi pod naslovom "Ujaši u tamu". 

Porodica Mihaela Šumahera od nesreće na skijanju koja se desila na Francuskim Alpima ne daje skoro nikakve informacije o sedmostrukom prvaku Formule 1. Zna se da je živ, njegove slike niko nije vidio, a samo malobrojni najbliži prijatelji poput Žana Todamogu da ga vide.

O tome u kakvom je stanju sada legendarni Nijemac neće biti priče, a u prvoj epizodi je govoreno o borbi ljekara za život Mihaela Šumahera. A nakon toga je prema Gideonovim riječima "počela borba za njegovo dostojanstvo". Njemački novinar je odskijao jedan krug po stazi na kojoj je 29. decembra 2013. godine skijao Mihael Šumaher.

"Osjećam se nelagodno, ovo je vrlo posebno mjesto", rekao je Gideon, a kolega mu je dodao: "Na takav dan, s tek malo svježeg snijega, ne vozi se po ovakvoj stazi. Zašto su to učinili?"

Gideon je otišao i do grada Meribel koji je najbliže naseljeno mjesto skijalištu na kome je Šumaher doživio nesreću, a tamo nije mnogo saznao. "U gradu Meribelu niko ne govori o nesreći - grad ćuti", kaže njemački novinar. Ipak uspio je od jednog instruktora skijanja da sazna da je Šumaher "uradio što ne bi niko drugi", a sve zato jer je "vozio po svježem snijegu" u takvim vremenskim uslovima.

Ljekari koji su se borili za Šumaherov život bili su u bolnici u Grenoblu, ali tu se nije mnogo toga saznalo. Poslije intervencija Šumaherove menadžerke Sabrine Kem i porodice nijedna informacija nije procurila iz bolnice.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC