• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok na Evropskom prvenstvu, Hrvati iznenada u problemu!

Autor Dragan Šutvić

Reprezentacija Hrvatske imala tri gola prednosti i pobedu u "džepu", a onda se dogodio ogroman pad.

 rukomet euro 2024 hrvatska austrija 28 28 Izvor: Bildbyran / ddp USA / Profimedia

Reprezentacija Hrvatske kiksnula je na Evropskom prvenstvu u rukometu i osvojila samo bod protiv Austrije, 28:28. Poslije impresivne pobjede Hrvatske protiv Španije, izabranici selektora Gorana Perkovca nisu iskoristili šut Luke Cindrića za pobjedu protiv Austrijanaca i sada ta dva rivala na tabeli imaju isti broj bodova (po 3), uz to da Hrvati imaju bolju gol razliku za tri gola (plus 10).

U utorak, u posljednjem kolu Grupe B u Manhajmu igraju Hrvatska - Rumunija od 18 časova i Španija - Austrija od 20. Uz podrazumijevanje da će i Hrvati pobijediti Rumune poput Austrijanaca i Španaca, veoma će ih interesovati šta će se dogoditi na meču Austrije i Španije.

U slučaju da Španci opravdaju ulogu favorita i pobijede Austrijance, Hrvatska će prenijeti dva boda u drugu rundu takmičenja. U slučaju da Austrija iznenadi i Španiju i ostvari pobjedu, onda će Hrvatska prenijeti u sljedeću fazu jedan bod, kao i Austrija i to bi moglo da veoma zakomplikuje posao Perkovčevim "kaubojima" u sledećoj fazi.

Osim iznenađujućeg remija, za Hrvate je problem i povreda ramena Ivana Martinovića, koji prema pisanju tamošnjih medija više neće igrati na Evropskom prvenstvu. "Možda ću da pozovem drugog igrača", rekao je Perkovac poslije utakmice za RTL.

Komentarišući utakmicu, hrvatski selektor rekao je da je njegov tim napravio problem sam sebi ispustivši tri gola prednosti u završnici.

"Nije nas Austrija šokirala koliko smo se sami šokirali. Doveli smo ih dvaput u situaciju da ih vraćamo, propustili nekoliko zicera, propustili dva i tri gola razlike, tako je teško igrati. Ništa nije izgubljeno, dobijemo Rumunje i idemo dalje", poručio je Perkovac.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC