• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sumrak favorita u Melburnu: Anonimus prošao u osminu finala, a njih dvojica su već ispali

Kasper Rud i Grigor Dimitrov ispali su sa Australijan opena, Danil Medvedev je bio siguran, Hubert Hurkač takođe...

 Favoriti ispadaju sa Australijan opena Izvor: Chris Putnam / Zuma Press / Profimedia

Favoriti se nisu dobro proveli na Australijan openu. Najveća senzacija svakako je ispadanje Ige Švjontek, ali ni u muškoj konkurenciji nije bilo dosadno. Takmičenje su završili Grigor Dimitrov i Kasper Rud. Danil Medvedev je konačno završio posao brzo, dok je Hubert Hurkač prošao poslije izgubljenog prvog seta.

Najveće iznenađenje svakako je napravio anonimni portugalski teniser Nuno Borges koji je pobijedio 13. igrača planete Dimitrova koji je u posljednje vrijeme igrao u odličnoj formi. Bugarin je dobro počeo, dobio prvi set (7:6), izgubio je drugi (6:3), pa je u trećem totalno potonuo (6:2). Djelovalo je da se vraća, jer je u četvrtom imao vođstvo od 5:2 i priliku da obezbijedi peti set, izgubio je prednost, pa je u taj-brejku propustio set loptu i na kraju je izgubio i meč.

"U trećem setu, kad sam napravio brejk, tek tad sam pomislio 'Čovječe, pa možda mogu ovo da dobijem'. Nisam vjerovao od samog početka, išao sam set po set, gem po gem. Znam da u tenisu svašta može da se dogodi", rekao je Borges poslije meča i tako postao prvi portugalski teniser u istoriji koji je došao do osmine finala u Melburnu.

Rud je prošle godine igroa u finalu Rolan Garosa, a sad je ispao u trećem kolu Australijan opena. Kameron Nori ga je pobijedio - 6:4, 6:7 (7:9), 6:4, 6:3. "Ovo je tako poseban osjećaj, iskreno nisam očekivao da će atmosfera biti ovakva i da će me navijači podržavati. Kasper je servirao odlično, borio se, nisam dozvolio da to utiče na mene. Uživao sam i držao se svog plana", poručio je Nori.

Medvedev je meč drugog kola završio oko 4 ujutru po lokalnom vremenu i nije dozvolio da se tako nešto ponovi u trećoj rundi, rutinski je savladao Feliksa Ože-Alijasima (6:3, 6:4, 6:3) za oko dva sata igre.

"Nisam bio potpuno svjež i odmoran za ovaj meč, zaspao sam poslije tog meča u sedam ujutru ,probudio sam se u 12, pa sam onda dobro spavao uveče. Imam tu supermoć, mogu da zaspim kad god i gdje god", našalio se Medvedev.

Hubert Hurkač se vratio iz seta zaostatka protiv Uga Umbera (3:6, 6:1, 7:6, 6:3), Karlos Alkaraz je lako odradio posao, dok je Miomir Kecmanović iznenadio Tomija Pola. Veliku pobjedu upisao je i Artur Kazo koji je poslije Holgera Runea ubjedljivo savladao Talona Grikspora (6:3, 6:3, 6:1).

Ovo su parovi osmine finala u donjem dijelu žrijeba:

  • Hurkač - Kazo
  • Medvedev - Borges
  • Nori-Zverev/Mikelsen
  • Alkaraz-Kecmanović

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC