• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobijedio Novaka i cijeli svijet zaboravio na njega! Đoković na koljenima? Zaboravili smo kako izgleda!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Čak šest godina čekalo se da neko izbaci Đokovića na Australijan openu. Prošlo je toliko vremena da su svi zaboravili ko je to uradio posljednji.

 Čung Hjon posljednji pobijedio Novaka Đokovića na Australijan openu Izvor: Saeed KHAN / AFP / Profimedia

Novak Đoković izgubio je od Janika Sinera u polufinalu Australijan opena i doživio prvi poraz na grend slemu u Melburnu poslije čak šest godina! Prije četiri titule i prije deportacije iz Australije, Novak je posljednji put morao na Australijan openu da čestita boljem od sebe još 2018, u duelu sa teniserom koji je do tada bio potpuno anoniman, Korejcem Čungom Hjonom (27 godina). Savladao ga je totalni autsajder u tri seta, 7:6, 7:5, 7,6 i napravio senzaciju kakvih je bilo zaista malo u Noletovoj karijeri.

"Gurao" je tada Čung Hjon do polufinala, u njemu izgubio od Rodžera Federera i više se nikad nije vratio na te visine. Trenutno je 1.099 teniser svijeta, a poslije uspjeha u Melburnu 2018. bio je čak na 19. mjestu. Ni na jednom grend slem turniru poslije tog Australijan opena nije stigao dalje od trećeg kola, a u karijeri je ostavio tek 55 odsto pobjeda (86-69). Bio je veliki svjetski talenat, šampion Next Gen fajnalsa 2017, ali mimo Melburna 2018. nije opravdao najveća očekivanja. A Novak?

Đokovića je taj poraz motivisao da bude još bolji i nakon šoka osvojio je četiri od narednih pet titula na Australijan openu. Ovog petka, on je doživio poraz koji ga sigurno podjednako boli, mada je na drugoj strani teniser koji je već dotakao vrhove. I naravno, Novak više nije tako mlad kao što je bio 2018, ali sigurno je da u njemu ima još dovoljno "baruta" da nastavi da gazi i da osvaja najveće titule.

Izvor: Yan Lerval / Alamy / Alamy / Profimedia

Ono što takođe jeste činjenica je da će na Janika Sinera i ubuduće morati da obrati maksimalnu pažnju, jer ga je Italijan pobijedio u posljednja tri međusobna meča u singlu, u grupi Završnog mastersa, u završnici Dejvis kupa (gdje ga je pobijedio i u dublu) i sada u polufinalu Australijan opena.

Poslije polufinala u Melburnu, Đoković sada ima skor 4-3 u međusobnim mečevima protiv 14 godina mlađeg tenisera, pred kojim je finale protiv Aleksandera Saše Zvereva ili Danila Medvedeva. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC