• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kanzas Siti i San Francisko u Superboulu: Biće to repriza završnice iz 2020. godine

Autor Haris Krhalić

Gledaćemo reprizu bitku za trofej Vinsa Lombardija iz 2020. godine.

 Kanzas Siti i San Francisko u Superboulu Izvor: Mike Buscher/Cal Sport Media / Zuma Press / Profimedia

Aktuelni šampioni NFL lige Kanzas Siti Čifsi i San Francisko 49ers plasirali su se prošle noći u Superboul koji će se igrati u Las Vegasu. Čifsi su u finalu Američke fudbalske konferencije pobedili Baltimor Rejvense u gostima sa 17:10. Kanzas Siti je tako četvrti put u posljednjih pet godina izborio plasman u veliko finale.

Na poluvremenu su Čifsi vodili sa 17:7, nakon čega je uslijedio nastavak u kojem su dominirale i inače sjajne odbrane oba sastava.

"Smatrali su nas za autsajdere u posljednjih nekoliko mečeva, ali se mi nikada ne osjećamo kao autsajderi. Imamo mnogo momaka koji znaju da pobjeđuju u plej-ofu. Znao sam da ćemo uspjeti i evo nas u Superboulu", rekao je kvoterbek Čifsa Patrik Mahoms.

Mahoms je imao 30 uspješnih dodavanja za 241 jard, pas za tačdaun, bez izgubljene lopte. Pobjedi Čifsa je doprinio i Trevis Kelsi koji je imao čak 11 hvatanja za 116 jardi i tačdaun.

Protivnik Čifsa u Superboulu biće San Francisko koji je u finalu Nacionalne fudbalske konferencije na svom terenu pobijedio Detroit sa 34:31. Detroit je poslije prvog poluvremena vodio sa 24:7, ali je San Francisko u nastavku došao do velikog preokreta i pobjede.

Superboul je na programu 11. februara i biće to repriza bitke za trofej Vinsa Lombardija iz 2020. godine kada su Čifsi slavili sa 31:20. Kanzas Siti će se boriti za četvrti, a San Francisko za šesti šampionski prsten.

Prošle godine su Čifsi u finalu savladali Filadelfija Iglse sa 38:35, a Patrik Mahoms je bio taj koji je donio preokret. Prethodno je 2020. ekipa iz Kanzas Sitija takođe napravila preokret na Superboulu duelu sa San Franciskom. Poraz su doživjeli 2021. u okršaju sa Tampa Bej Bakanirsima koje je predvodio legendarni Tom Brejdi.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC