• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SPEKTAKL U SUPERBOULU! Mahoums će biti veći od Brejdija - tri sekunde prije kraja donio titulu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Patrik Mahoums ima već tri Lombardijeva trofeja, a tek mu je 28 godina. Ponovo je pokazao da je nevjerovatan lider.

 Kanzas siti opobijedio San Francisko na Superboulu Izvor: JAMIE SQUIRE / Getty images / Profimedia

Kanzas Siti osvojio je treći Superboul u posljednjih pet sezona tako što je prethodne noći u spektaklu savladao San Francisko. Bila je to repriza NFL finala iz 2020. godine, kada je i počela era Čifsa, a sada već možemo da pričamo o dinastiji za koju su prije svega zaslužni Patrik Mahoums, Endi Rid i Trevis Kelsi.

Šampionsku auru potvrdili su preokretom, na poluvremenu je bilo 10:3 za Najnerse, potom je tim koji predvodi Brok Pardi imao 19:16 na 111 sekundi do kraja utakmice, ali svi znamo da je to previše vremena za Mahoumsa. Očas posla je osvojio veliki broj jardi, ali su morali ipak da se zadovolje golom Batkera za produžetak - gdje je opet napad Čifsa odigrao najbolje kada je važno. Tako je na tri sekunde do kraja, pri vođstvu Najnersa 22:19, Mahoums bacio savršen pas za Hardmana kojim je tačdaunom potvrdio titulu - 25:22. Pogledajte taj detalj:


Iako je zvanično Lamar Džekson došao do druge MVP titule zbog odličnih rezultata sa Baltimororm u regularnom dijelu sezone, Patrik Mahoums je apsolutno najkorisniji igrač plej-ofa. Tek u finalu je bacio prvi "intersepšn", od četiri utakmice plej-ofa, ali je svom timu donio 333 jarde i dva tačdauna. S druge strane Brok Pardi, koji je kao "mister irelevant" došao do Superboula, nije bio dovoljno hrabar u nekim trenucima i meč je završio sa jednim tačdaunom (255 jardi, 23/38).

Previše su se Najnersi oslonili na trčanje, nedostajao je "big plej" kako kažu u Americi, dok su Čifsi bolje kontrolisali sat i na kraju znali da u svojim redovima imaju najboljeg na svijetu - koji će prepoznati situaciju kada je najvažnije. Tako je i bilo, pa je Mahoums došao do svog trećeg Lombardijevog trofeja i sada se već ozbiljno poredi sa Tomom Brejdijem.

Najveći u istoriji američkog fudbala je osvoji sedam, ali Mahoums ima više nego dobro prolazno vrijeme. Sa 28 godina osvojio je tri puta Lombardijev trofej, a ako imao "dugovečnost" kao Brejdi, sve je moguće, pa i da ga prestigne...

Što se tiče "zabavnog" dijela programa, na poluvremenu je publiku zabavljao poznati pjevač Ašer, međutim čini se da je mnogo veću pažnju privukla njegova koleginica na tribinama. Tejlor Svift je naravno prisustvovala finalu u Las Vegasu i mnogo puta je bila u kadru, pa su je tako "uhvatili" i kako eksira pivo.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC