• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija dobila rivale na Olimpijskim igrama! Ovo je grupa u kojoj će "delfini" braniti zlato

Vaterpolo reprezentacija Srbije saznala je imena svih protivnika u grupnoj fazi Olimpijskih igara u Parizu.

 Vaterpolo reprezentacija Srbije protivnici na Olimpijski igrama  Izvor: Luka Stanzl / Pixel Media / Profimedia

Vaterpolo reprezentacija Srbije saznala je imena protivnika na Olimpijskim igrama u Parizu! "Delfini" će igrati u Grupi B, sa Australijom, Francuskom, Mađarskom, Japanom i Španijom. U Grupi A igraće Hrvatska, Italija, Rumunija, Grčka, Sjedinjene Američke Države i Crna Gora.

Izabranici Uroša Stevanovića otići će u Pariz kao dvostruki uzastopni olimpijski šampioni, mada je nakon Tokija 2021. i odlaska niza asova (Prlainović, Filipović, braća Pijetlović, Mitrović, Aleksić) srpski reprezentacija doživjela drastičan pad i nije osvojila nijednu medalju na evropskim i svjetskim prvenstvima.

Dejan Savić otišao je poslije katastrofalnog devetog mjesta na Evropskom prvenstvu 2022. godine, Uroš Stevanović preuzeo je tim, ali je i pored svega tim Srbije samo jednom ušao u polufinale - na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki.

Ove zime, vaterpolo reprezentacija Srbije završila je na sedmom mjestu Evropsko prvenstvo u Zagrebu, a na danas okončanom Svjetskom prvenstvu u Dohi bila je šesta, ali je uz to izborila plasman na Olimpijske igre prolaskom grupe kao prvoplasirana.

Kako Južna Afrika neće imati svog predstavnika, odlučeno je da pravo učešća dobije Rumunija, pa će Evropa imati devet predstavnika. U ovom trenutku, predviđanje je da će Srbija će igrati sa rivalima ovim redoslijedom: 28. jula protiv Japana, 30. jula Australije, 1. avgusta protiv Španije, 3. avgusta protiv Francuske i 5. avgusta protiv Mađarske

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC