• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Porazi nisu najveći Đokovićev problem: Razlozi za brigu su vidljivi, ali je još rano za paljenje alarma

Autor Haris Krhalić

Nisu porazi ono što najviše brine kod Novaka Đokovića ove sezone.

 novak đoković Izvor: Charles Baus / Zuma Press / Profimedia

/piše Nemanja Stanojčić - mondo.rs/

Novak Đoković (36) još uvijek nema titulu u 2024. godini, nešto što mu se u karijeri rijetko kada dešavalo. Navikao je navijače da podiže pehar u Melburnu, to se ovog puta nije dogodilo. Onda je odlučio da napravi dugu pauzu, da predahne i da se spremi za Ameriku što bolje i ni to nije prošlo onako kako je želio, očigledno je da mu u ovoj fazi karijere ne prija toliko duga pauza. Izgubio je od Luke Nardija u trećem kolu Indijan Velsa.

Dakle, dva turnira, dva poraza i duga pauza. Nisu izgubljeni mečevi od Janika Sinera i Luke Nardija ono što najviše brine, osim što su Italijani, imaju potpuno različit stil igre i nemaju previše sličnosti. Ono što više zabrinjava je nivo igre Srbina. Nije još uvijek alarmantno, ipak je u pitanju najbolji teniser svih vremena, ali svakako nije ni blizu onoga što zna i što može.

"Nisam navikao da nemam titulu u sezoni, uglavnom sam započinjao to u Australiji, Dubaiju ili na nekom turniru. To je dio tenisa, nekada pobijedite, nekada izgubite. Pretpostavljam da će trofej koji osvojim biti sjajan, posebno zbog prekida negativnog ciklusa koji imam na posljednjih nekoliko turnira gdje nisam baš bio blizu najboljeg nivoa", rekao je Novak.

Statistika sa meča možda i najbolje oslikava šta se dešavalo i kako igra. O nervozi i svađi sa sudijom već ste vidjeli, pokazao je koliko je nervozan i to za trenutak koji nije imao bitan uticaj na ishod meča. U trećem setu, kada se sve lomilo, Luka je u jednom momentu imao 10:1 u vinerima. Pokazatelj da se Nardi pitao za ishod poena, da je on bio taj koji je diktirao ritam i odlučivao, nešto što od Novaka nismo navikli, ta pasivna igra.

U drugom kolu protiv Aleksandra Vukića se izvukao, pronašao je prave udarce kada je bilo najpotrebnije, Nardi mu nije dao priliku za to. Jednostavno, bio je agresivniji i pitao se za sve. Podatak da je Nole imao 18 vinera i 31 neiznuđenu grešku dovoljno govori, Luka je ima 36 vinera i 41 grešku. Uz to je Novaka "izdao" i forhend i ritern, servis je bio klimav takođe, jedino ga je bekhend služio u tom meču. Podatak da nije vratio 63 servisa rivala i da je sa osnovne linije dobio samo 45 od 104 poena oslikava i tu pasivnost. Paradoks je da je ukupno gledano osvojio poen više iako je izgubio (93:92).

Nalazi se Đoković na spisku za turnir u Majamiju (od 20. do 31. maja), ali još uvijek nije potvrdio učešće na turniru na Floridi. Da je dogurao dalje, vjerovatno bi propustio taj turnir i okrenuo se pripremi za šljaku, ovako se još uvijek čeka njegova konačna odluka. Veća je vjerovatnoća da će tamo igrati i da će probati da se iskupi, mada treba sačekati i konačnu odluku.

U Ameriku je Đoković stigao ranije, dosta vremena proveo je na aktivnostima van terena, išao je da gleda meč Lejkersa i Denvera i duel Nikole Jokića i Lebrona Džejmsa, družio se sa studentima na univerzitetu UCLA, igrao je fudbal sa Arinom Sabalenkom, družio se sa Kejti Peri i Lindzi Von, igrao tenis sa čuvenom glumicom Šarliz Teron... Da li je sve to uticalo na njegovu igru? Teško je tako nešto procijeniti, ali je jasno da nivo nije bio na onom nivou na kom može. Hoće li tražiti iskupljenje već u Majamiju ili tek na šljaci? Saznaćemo ubrzo.

"Trudim se da pronađem balans, da radim ono što inače radim, svoje rutine, da budem disciplinovan ali u isto vrijeme da uživam i da obraćam pažnju na stvari van terena. Na nešto što nisam radio više od 20 godina. Bio sam neka vrsta robota preko 20 godina, pa sad radim druge stvari", rekao je Novak poslije meča sa Vukićem.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC