• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legendu Slovenije uništio alkohol! Završio na psihijatriji, žena ga ostavila nakon 23 godine braka

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Tužna priča o sunovratu Primoža Peterke zbog problema sa alkoholom.

 primoz peterka zbog alkoholizma bio na psihijatriji zena ga ostavila Izvor: YouTube/Fin Gym/Screenshot

Ljubitelji ski skokova sa ovih prostora dobro pamte ime Primoža Peterke, jednog od najuspješnijih slovenačkih predstavnika u ovom sportu. Peterka, koji danas ima 45 godina, takmičio se od 1996. do 2011. godine i jedan je od najuspešnijih i najomiljenijih slovenačkih sportista pošto je bilježio nevjerovatne rezultate. Osvajao je Svjetski kup 1997. i 1998. godine, ima titulu i sa turneje Četiri skakaonice (1997), kao i bronzanu medalju sa Olimpijskih igara u Solt Lejk Sitiju 2002. sa reprezentacijom.

Međutim, od završetka profesionalne karijere, sve u životu ide mu nizbrdo. Okušao se kao trener u reprezentaciji Poljske i dobio je otkaz zbog alkoholizma, što je inače bio razlog i razvoda. Peterka je bio u braku sa Renatom Bohinc, bivšom manekenkom i mis Slovenije 1996. godine, dobiili su troje djece, ali je onda sve "puklo" zbog njegove ljubavi prema alkoholu.

Par je bio u braku od 2003. do 2020. godine, a supruga Renata je bila uz njega i u najtežim danima kada je 2012. čak završio i na psihijatrijskom liječenju u Begunju zbog problema sa alkoholom. Ipak, nakon svega nije mogla da ostane sa njim, nikada se nije riješio ovog poroka, pa je okočana veza poslije 23 godine i Renata je danas u vezi sa jednim muzičarem iz Slovenije, dok je sa njim u dobrim odnosima.

"Službeno smo se razveli prije šest mjeseci, a sad je prošla već godina dana otkako živim samo s djecom. Znate, kada ste toliko dugo s nekim, i to završi, umre dio vas. Zaista sam vjerovala kako će ljubav biti dovoljna, ali su stigli problemi s kojima nisam znala kako da se nosimo", poručila je Renata u jednom intervjuu.

Primož Peterka je inače prvi Slovenac koji je skočio preko 200 metara na Planici (preciznije 212 metara), dok je tokom karijere ostvario 15 pojedinačnih pobjeda.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC