• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ne mogu lako sa nama!" Srbija ne odustaje od Mundijala, čekaju čudo u SPENS-u!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Rukometaši Srbije uprkos porazu od Španije u prvom meču baraža za plasman na Mundijal vjeruju da mogu dalje!

 Srbija vjeruje da može proći Španiju Izvor: Profimedia/IMAGO

Srbija je poslije gola Milana Jovanovića sa sedam metara pet sekundi prije kraja meča sa Španijom u Lalinu ostala sa kakvom-takvom šansom da se nađe na Svjetskom prvenstvu 2025. godine u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj. Srpski tim će revanš igrati 12. maja u 17. časova u SPENS-u u Novom Sadu, a selektor Boris Rojević je uprkos porazu u prvom meču bio zadovoljan prikazanim. 

"Veoma sam zadovoljan pristupom momaka. Došli smo sa podmlađenim sastavom, bez šest-sedam važnih igrača i pružiti ovakav otpor Španiji zaista me čini ponosnim. Da smo bili malo strpljiviji kod nekih otvorenih šansi, bio bi još bolji rezultat, ali ovaj meč pokazuje da smo na pravom putu! Imamo još 60 minuta u Novom Sadu i borićemo se svim silama da pobijedimo i izborimo plasman na Svjetsko prvenstvo, sve je moguće. Pozivam sve navijače da dođu u nedjelju da daju vetar u leđima ovim momcima koji zaista zaslužuju podršku i pokazali su da mogu da se nose sa jednom rukometnom silom kakva je Španija", naglasio je Rojević. 

Lazar Kukić je uz nekoliko tehničkih grešaka ipak uspeo da pruži sjajnu partiju i da bude lider našeg tima. Ne odustaje srednji bek selekcije našeg nacionalnog tima od pobede u dvomeču i ističe da ovaj tim može da stigne četiri gola minusa. 

"Aktivan je rezultat. Mislim da smo izvanredno odigrali prvo poluvrijeme, bilo je mnogo dobrih elemenata u igri, kao i zajednička i timska igra. Nalazili smo dosta dobrih rješenja u napadu, ali smo u drugom poluvremenu posustali najprije u ofanzivi u posljednjih 15-20 minuta meča. Borba nije izostala, ne odustajemo, čeka nas drugo poluvrijeme u Novom Sadu i nadamo se da možemo da pobijedimo i preokrenemo rezultat u našu korist", jasan je bio srpski srednji bek koji brani boje Dinama iz Bukurešta.

Poslije meča se oglasio i Vanja Ilić koji je naglasio da ovakva partija mora da dovede navijače u SPENS. Do sada Novi Sad nije iznevjerio srpsku selekciju, a vidjećemo da li "orlovi" mogu do čuda u duelu sa "Furijom" u narednom meču. 

"Kao što smo najavili i pred samu utakmicu, izašli smo hrabro, borili smo se i nismo im ni jednog trenutka dozvoli da pomisle da mogu lako sa nama. Griješili smo, naročito u drugom poluvremenu i svjesni smo toga, ali vidim dosta prostora da se napreduje i da te sve detalje ispravimo kroz nekoliko treninga koje imamo do utakmice u Novom Sadu. Jedva čekamo pun SPENS, da 'gori' atmosfera i da nas publika nosi do novog podviga poput onog od prije godinu dana. Četiri razlike je dostižno i vjerujem da nemamo čega da se stidimo, uzdignute glave izlazimo na teren da se borimo za svoj cilj", poručio je krilni igrač Srbije.

(MONDO, N. L.) 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC