• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veslački savez Srbije podnosi žalbu! "Pojedinci iz OKS žele na nelegitiman način da preuzmu Savez!"

Autor Dragan Šutvić

Srpski veslački savez je odlučio da se žali na odluku o suspenziji od strane Olimpijskog komiteta Srbije.

 Veslački savez Srbije podnosi žalbu zbog suspenzije  Izvor: MN PRESS

Veslački savez Srbije podnijeće žalbu Stalnoj sportskoj arbitraži Olimpijskog komiteta Srbije kako bi oborio odluku koju je Izvršni odbor OKS donio u ponedjeljak, zbog koje je Svjetska veslačka federacija odlučila da privremeno suspenduje nacionalni veslački savez.

Veslački savez Srbije smatra da je odluka o suspenziji nastavak aktivnosti pojedinaca iz Olimpijskog komiteta Srbije, koji žele da na nelegitiman način preuzmu rukovođenje Veslačkim savezom.

Kako se navodi, u pitanju su funkcioneri OKS, koji su ujedno simpatizeri i članovi Partizana, a među njima je najglasniji generalni sekretar OKS Đorđe Višacki.

Ističe se da Veslački savez smatra da Višacki zloupotrebljava svoju funkciju i instituciju OKS kako bi degradirao sadašnje rukovodstvo Saveza i pružio podršku Veslačkom klubu Partizan.

U saopštenju se navodi da OKS u proteklim godinama nije ispoštovao dogovor oko plaćanja naručenog takmičarskog veslačkog čamca za potrebe treniranja i takmičenja olimpijske veslačke posade, pa ga je platio Veslački savez Srbije.

Ukazuje se da nije ispoštovan ni dogovor oko plaćanja honorara za angažovanog stranog trenera, jednog od najboljih veslačkih stručnjaka na svijetu, za potrebe seniorske A veslačke reprezentacije Srbije, pa je i to platio Veslački savez.

Dodaje se da je OKS insistirao na angažovanju isključivo Partizanovog trenera za potrebe seniorske A veslačke reprezentacije Srbije, koji u tom trenutku nije imao iskustva u treniranju vrhunskih sportista reprezentativnog ranga.

Veslački savez navodi i da OKS nije ispunio pismeno datu obavezu za pomoć i podršku u organizaciji Svjetskog kupa u veslanju 2022. godine i Svjetskog prvenstva 2023. godine, koju je 2019. godine potpisao Višacki.

Tvrdi se i da je Višacki u prethodne četiri godine četiri puta verbalno i fizički nasrtao na funkcionere Veslačkog saveza Srbije, za šta postoje pismene pritužbe koje su zvanično upućene OKS i Ministarstvu sporta.

Poslije svega navedenog, više je nego jasno da je jedini cilj pojedinaca iz OKS, članova i simpatizera Partizana, bio i ostao da na nelegalan i nelegitiman način preuzmu rukovođenje Veslačkim savezom Srbije, čime bi se ponovo stvorili uslovi za ostvarivanje interesa samo jednog kluba i pojedinaca u srpskom veslačkom sportu, navodi se u saopštenju VSS.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba/agencije)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC