• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marej se oprostio od Vimbldona! Ovakva scena se ne pamti, kroz suze govorio i o Đokoviću

Autor Mladen Šolak

Novak Đoković nije htio, ni mogao da propusti ovako veliki trenutak u karijeri svog prijatelja! Vimbldon ne pamti ovako potresan ispraćaj.

 Endi Marej se oprostio od Vimbldona Izvor: Twitter/Wimbledon

Novak Đoković zadržao se na Centralnom turniru Vimbldona satima nakon svoje pobjede protiv "žilavog" britanskog anonimusa Džejkoba Firnlija. Novak je poslije istezanja, masaže i razgovora sa novinarima zauzeo mjesto u loži najčuvenijeg teniskog stadiona, da bi pogledao posljednji meč svog prijatelja, Endija Mareja.

Nekadašnji "Broj jedan" i šampion Vimbldona igrao je na Centralnom terenu zajedno sa svojim bratom Džejmijem. S obzirom na to da su izgubili, bila je to posljednja prilika da vimbldonska publika uživo vidi člana "Velike četvorke" (Đoković, Nadal, Federer, Marej), koji je dva puta trijumfovao na tom turniru (2013, 2016) i jednom na US Openu (2012).

"Učinio si da sanjamo. Učinio si da vjerujemo. Rasplakao si nas. I učinio si nas ponosnim", napisao je Vimbldon na društvenim mrežama, opraštajući se od svog šampiona. Marej je 2013. godine skinuo najveći teret na leđa, koji generacijama prije njega britanski teniseri nisu uspjeli da skinu i zaista je pisao istoriju. Postao je prvi britanski osvajač olimpijskog zlata u singlu još od 1908. godine i prvi britanski osvajač grend slem turnira još od Freda Perija 1936.

Na njegovom ispraćaju na Centralnom terenu bili su teniski velikani, Džon Mekinro, Martina Navratilova i drugi. I svi su stajali kraj najvećeg među njima, Novaka Đokovića. Upravo je Nole bio jedan od sagovornika u posebnom video-snimku koji je prvi put emitovan na video-bimu pred Endijem, a o njemu su pričali i Rodžer Federer, Rafael Nadal i Serena Vilijams, sa kojom je svojevremeno igrao u miks-dublu. Naravno da je Maraj plakao, pogledajte:

"Novak nije imao svoj dan, a ja..."

Endi Marej rođen je u maju 1987. godine, bio je Novakov rival još od juniorskih dana i prvi put je postao "Broj 1" na ATP listi u novembru 2016. godine. Čak pet puta je igrao u finalu Australijan opena i svih pet puta je gubio - prvi put 2010. protiv Rodžera Federera, a nakon toga četiri puta u duelima protiv Novaka Đokovića, koji ga je savladao i 2016. godine u finalu Rolan Garosa. Marej mu se revanširao u finalu US Opena 2012. i u finalu Vimbldona 2013. godine. Govorio je Marej o tom duelu.

"Novak Đoković u tom finalu 2013. očigledno nije imao svoj dan, a ja sam uspio nekako da prebacim i da pobijedim. Nisam zaista uživao u tome koliko je trebalo, sve to mi je bilo veoma, veoma stresno. Kada sam otišao sa terena, ništa drugo nisam zapamtio, niti znam šta se događalo. Gledao sam taj meč nekoliko puta i nevjerovatno je šta se dogodilo prije meč-lopte. Bio je to nevjerovatan posljednji gem. Uvijek je bilo teško osvojiti Vimbldon sa mojim poenom, pa je moj posljednji gem uvijek bio pomalo mučan", rekao je Marej.

Bila je to zaista velika karijera. Pogledajte kako je Vimbldon oslikao u video-klipu koji je mnoge natjerao da plaču: 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC