• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izbacili je sa turnira zbog 100 grama: Drama u Parizu, olimpijki pozlilo i završila u bolnici

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rvačica iz Indije diskvalifikovana je zbog toga što je bila teža za 100 grama od prijavljene težine.

 rvacica iz indije diskvalifikovana zbog 100 grama na olimpijskim igrama Izvor: YAHYA ARHAB/EPA

Indijska olimpijka Vineš Pogat spremala se tri godine za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu da bi je pred završnicu takmičenja u rvanju obavijestili da je diskvalifikovana. Razlog zbog kog Indijka nije mogla da se takmiči je što je "prebacila" 50 kilograma i to za 100 grama!

Nažalost, pravila su takva da nije mogla da se takmiči jer je u pitanju kategorija do 50 kilograma, pa se ne toleriše ni takvo sitno odstupanje koje ne pravi razliku u tom sportu. Da stvar bude gora, diskvalifikovana je uoči finalne borbe i nije mogla da se bori za medalju. Zbog pomenute diskvalifikacije, zauzela je posljednje mjesto na takmičenju, a zbog stresa koji je doživjela pozlilo joj je da je morala u bolnicu.

Vineš Pogat je ostala bez svijesti i srušila se ubrzo poslije diskvalifikacije, a sumnja se da je dehidrirala (upravo to rade borci koje žele da spuste kilažu i pređu u nižu kategoriju). "Sa žaljenjem vas obavještavamo o diskvalifikaciji Vineš Pogat iz kategorije do 50 kilograma kod žena", glasilo je jedino saopštenje Olimpijske federacije Indije, dok je sama takmičarka najavila da će organizatore tužiti Sudu za sportsku arbitražu u Lozani.

Indijka traži da podijeli srebrnu medalju sa "pravom" osvajačicom srebra iz Pariza i spremna je da se sudi godinama sa MOK-om, dok je interesantno da je odmah poslije svega objavila da ide u penziju.

Inače, ona je nekadašnja šampionka Azije, dok je dva puta bila bronzana na Svjetskom prvenstvu. Posljednji put prije dvije godine u Beogradu, u kategoriji do 53 kilograma. Ima 29 godina i jedna je od tek 117 sportista iz Indije koji učestvuju na Olimpijskim igrama, što je suludo malo za toliku zemlju.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC