• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prva utakmica i odmah slavlje: Vrbas trijumfalno otvorio sezonu u Drugoj ligi RS, ali ima nešto veće od pobjede (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U malom gradskom derbiju Vrbas savladao Borac 2 rezultatom 39:25, ali vijest koju su dobilii po završetku utakmice obradovala ih je više od samih bodova.

 Vrbas pobijedio Borac 2 u prvom zvaničnom meču Izvor: Promo/MRK Vrbas

Rukometaši Vrbasa u prvom zvaničnom meču upisali su pobjedu. U malom gradskom derbiju u dvorani na Laušu savladali su drugu ekipu Borca rezultatom 39:25 (21:12).

Tako je najmlađi banjalučki rukometni klub trijumfalno počeo put u Drugoj ligi Republike Srpske, grupa "Zapad".

"Zaista sam presrećan. Ambijent je bio sjajan, mnogo publike, a nakon utakmice dobili smo informaciju da je jedan dječak izrazio želju da trenira rukomet. To nam je sigurno bitnije od pobjede", rekao je ponosni trener Vrbasa Goran Trkulja, koji je ovog ljeta pokrenuo odlučio da pokrene novi klub u Banjaluci, a vrlo brzo mnogi su prepoznali njegovu priču.

Pogledajte

00:16
MRK Vrbas
Izvor: MRK Vrbas
Izvor: MRK Vrbas

Pobjeđivao je Vrbas tokom pripremnog perioda, ali prijateljske utakmice su jedno, a nešto sasvim drugo mečevi za bodove.

"Ekipa Borca je zaista mlada, a mi smo znatno iskusniji i to je napravilo prevagu. Ovo je početak iz snova, kako samog prvenstva, tako i samog kluba. Sve je zaista savršeno", dodaje Trkulja.

Sudbina je htjela da prvi meč u sezoni Vrbas odigra protiv gradskog rivala, iako je po rasporedu njihov prvi rival trebalo da bude Prijedor. Taj meč prvog kola je odgođen, a biće odigran već u srijedu.

"U srijedu idemo u Prijedor i to će biti mnogo ozbiljnija utakmica. Prijedor je napravio ekipu za prvu ligu, međutim zbog određenih problema igraće drugu ligu. Zadržali su sve igrače, tako da su oni pretendenti za sami vrh i ulazak u viši rang. Odmjerićemo snage sada s njima, pa da vidimo gdje smo", poručio je trener Vrbasa.

Da li će utakmice radnim danima biti problem za Vrbas?

"Momci su dali sve od sebe da pomognu klubu. Jednostavno, iako nismo profesionalci i niko ne živi od ovoga, oni i neke možda bitnije stvari ostave po strani, kako bismo otišli u Prijedor i odigrali tu utakmicu. Većina će ih ići, iako imamo malo problema sa prehladama. Imamo 19 igrača u rosteru, tako da nas ima dovoljno."

Trkulja ističe da je formirao ekipu po svom ukusu, upravo onako kako je planirao. Vrbas je jedan složan tim, porodica u pravom smislu riječi.

"Uspio sam da nađem prije svega dobre ljude u ekipi, a tek onda igrače. To su sve moji drugari, koji hoće da mi pomognu. Imamo četvoricu momaka koji nikada nisu trenirali rukomet, ali pokazali su se veoma dobro. Izuzetno sam srećan. Naš cilj je da napravimo porodicu i funkcionišemo na taj način, kako bismo pripremili teren klincima za sljedeću godinu."

Kako je ranije najavljeno, od naredne sezone fokus će biti na radu sa omladinskim selekcijama.

"Trenutni fokus nam je na prezentaciji kluba, da se pročuje za nas, da pravimo finu priču. Najveći problem su nam treninzi, nemamo pravo na termine, pa nam je sada najvažnije da obezbijedimo djeci opremu i dođemo do termina. Želja nam je da sve pripremimo za rad sa djecom da ne bismo kasnije imali probleme. Cilj je da sa djecom rade školovani ljudi, koji su završili fakultete i tu već imamo u planu momke koji su završili DIF, koji su profesori. Vidjećemo da dodatno pojačamo svaki segment u klubu, pogotovo u mlađim kategorijama, kako bi sve bilo na visokom nivou."

Izvor: Promo/MRK Vrbas

Trkulja ističe da iz godine u godinu kvalitet rukometa kod nas opada, mada u Drugoj ligi RS ima nekoliko zaista interesantnih ekipa.

"Nažalost, imam osjećaj da, ne samo u Drugoj ligi RS, neko i u Prvoj, pa čak i u Premijer ligi, kvalitet iz godine u godinu opada. Očigledno je da se ne obraća pažnja na rad sa mlađim kategorijama, niko nema strpljenja da radi sa djecom", ističe Trkulja, te dodaje:

"Mada, u Drugoj ligi RS ima nekoliko klubova koji rade kvalitetno i koji će danas-sutra, vjerujem, izbaciti neke momke koji će moći da igraju ozbiljniji rukomet. Tu je pomenuta ekipa Prijedora, koja je dovela ozbiljna pojačanja poput Bezbradice, golmana Sopka, Marinovića. Uložili su mnogo i vjerujem da su prvi favoriti. Zatim nekadašnji prvoligaš Prnjavor, koji lijepo radi s mladima, kao i ORK Banjaluka, koji ima fantastičnu generaciju, čini mi se 2007/08. godište da su dječaci. Pokazuju da se tu ozbiljno radi već duže vrijeme. ne zaboravimo i Čelinac, koji ima svoju dvoranu, non-stop na raspolaganju, za treninge i utakmice, i to je dobra stvar", zaključuje Trkulja.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC