• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Izviđača: Borac m:tel nije naš glavni rival

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Šef struke rukometaša Izviđača Zdenko Grbavac u intervjuu za MONDO naglasio da će najopasniji protivnik "skauta" u borbi za titulu šampiona Bosne i Hercegovine biti Vogošća.

Ljubuški klub želi da odbrani šampionski trofej u BiH kako bi ponovo nastupao u regionalnoj SEHA ligi.

Strateg "skauta" Zdenko Grbavac je našem portalu istakao da je Izviđač sve svoje snage usmjerio ka odbrani pehara i da je s tim u vezi nedavno angažovao iskusnog pivota Ratka Nikolića da bude "vođa njegovoj mladoj ekipi".

"Dovođenjem Nikolića smo pokazali ambiciju da odbranimo titulu. Ratko nam je nedostajao i kao čovjek i kao igrač kako bi ponovili uspjeh iz prethodne sezone. Meni je njegov ljudski kvalitet bio primaran jer je pravi vođa i biće od velike koristi našem mladom timu", rekao je Grbavac.

Prema njegovim riječima, glavni takmaci "skauta" u borbi za titulu prvaka biće Vogošća, Borac m:tel i Derventa.

"Mada i mogu da iznenade i mostarski Zrinjski, s kojim igramo prijateljske utakmice, ali i ekipa Konjuha, kojoj na ruku ide i dobar raspored. Živiničani mogu da pomrse račune mnogim pretendentima za plasman među prve tri ekipe. Ipak, glavni konkurent biće nam Vogošća".

Grbavac je pojasnio razloge zbog kojih vjeruje da Borac m:tel neće biti konkurentan za titulu, a njegovom mišljenju "kumovao" je i nedavni poraz izabranika Ratka Đurkovića u Kupu Republike Srpske od Dervente.

"Borac je mnogo izgubio povredom Danijela Vukićevića, koji je uz Damira Efendića nosio Banjalučane u prvom dijelu sezone. Ako se on ne vrati, biće im jako teško, a vremena za pojačanja i nema. Naravno, na terenu u 60 minuta je sve moguće. Mi ćemo se ozbiljno pripremati da nas Borac ne iznenadi kao što smo mi prethodne sezone iznenadili crveno-plave".

Ljubušaci su ove sezone u SEHA ligi zabilježili samo jednu pobjedu (protiv Tatran Prešova), ali su redovno pružali žestok otpor favorizovanim protivnicima, posebno u svojoj dvorani.

"Igrama sam zadovoljan, ali naravno ne mogu biti rezultatima. Međutim, kad pogledam kako smo se nosili sa mnogo jačim ekipama u svakom smislu, onda ne smijem biti nezadovoljan. Evo i posljednji meč u Mađarskoj smo bili odlični protiv Vesprema, iako smo loše otvorili utakmicu. Do sad smo uglavnom bili dobri u prvom, a lošiji u drugom poluvremenu. Sad je bilo obrnuto".

Do kraja sezone, "skaute" očekuje još tri domaće utakmice u kojima će pokušati da izbore barem još jedan trijumf protiv Metalurga, Gorenja i Vardara.

"Nadam se da možemo da dobijemo Metalurg ili Slovence, a protiv Vardara ćemo se 'potući' pa šta bude".

Na kraju, Grbavac se dotakao i problema koji muče Rukometni savez BiH pred predstojeću sjednicu Izvršnog odbora u Banjaluci.

"Siguran sam da će doći do sporazuma, u to sam uvjeren. Ljudi koji vode Savez nisu od juče tu, ako će oni biti 'grobari bh. rukometa', onda bujrum. Ali, iskreno ne vjerujem, to se sve može riješiti za pet minuta i vjerujem da će tako i da bude u interesu rukometa BiH", zaključio je strateg Izviđača.

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kapo

Kakav Vukicevic,njega kao da su doveli u Banjaluku na lijecenje... covjek 3 utakmice kompletne nije odigrao i taman kad ga skrpe sezona ce se zavrsiti! Mozda on nije los igrac ali realno od njega ove godine nista nismo vidjeli!

Svog Posla

Pusti suplje price i gledaj kako ces uzeti bar nesto u SEHA ligi... Strogo zacelje smo!

GOLOGUZANI

Nažalost, ali to je istina. Ostalo nam je još samo da se slikamo za kalendare (gologuzi).

Iuviđač osvaja prvenstvo.

Svaka čast Grabovcu.Vidite šta kaže o Nikoliću,a bajni direktor Borca ga je najurio kao poslednjeg...Ova uprava i ovaj sastav Borca teško će se izboriti među četiri prvoplasirane ekipe.Znaju Branković i Umićević šta rade?!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC