• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MADRID: Ana povela, Jelena pobijedila

Prvi duel najboljih srpskih teniserki poslije godinu i po dana, u drugom kolu WTA Premijer turnira u Madridu, pripao je Jeleni Janković.

 MADRID: Ana povela, Jelena pobijedila Izvor: MONDO

Jankovićeva (četvrta na svijetu) se plasirala u treću rundu, pobjedivši Anu Ivanović (42) rezultatom 2:1, po setovima 4:6, 6:4, 6:1.

To je njena druga uzastopna pobjeda nad Ivanovićevom, pošto je prije toga poražena u šest susreta zaredom, uključujući predaju prije meča u Montrealu 2006. godine.

Jelena je trijumfovala iako je u prvom dijelu meča u madridskoj "Magičnoj kutiji" prolazila kroz pravu agoniju. Dovoljno je reći da je prvi gem na svoj servis osvojila za izjednačenje na 2:2 u drugom setu!?

Naravno, ni Ana nije blistala na servisu i to je poslije napretka u igri poslednjih nedjelja ostao element koji je najviše sputava u postizanju dobrih rezultata.

Ivanovićeva je vodila sa 1:0 u setovima, da bi kod rezultata 4:4 u drugom setu dozvolila protivnici da uzme šest gemova zaredom, odnosno osam od poslednjih devet na meču. Jelena je znalački skupljala poene i koristila Anine greške, kojih je bilo sve više kako je vrijeme odmicalo.

Ovaj meč ostaće upamćen po nemoći koju su obe igračice prikazale u gemovima odigranim na svoj servis, makar u prva dva seta. Od 20 gemova odigranih u tom dijelu meča, čak 16 je okončano brejkovima!

Jelena Janković je završila prvi set, a da na svoj drugi servis nije osvojila nijedan jedini poen.

Pitanje pobjednika praktično je odlučeno kada je Ana Ivanović dvostrukom servis greškom omogućila rivalki da u trećem setu povede sa 3:0.

"Džej Džej" će se u narednoj rundi sastati sa Anabel Medinom Gariges iz Španije.

Nagradni fond turnira iznosi 4,5 miliona dolara.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC