• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Neko mora da odgovara, a ne 'pojeo vuk magarca'"

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Direktor Borca m:tel Vladimir Branković smatra da će Rukometni savez Bosne i Hercegovine uspjeti da do 20. avgusta pokrene stvari sa "mrtve tačke" kako bi nacionalne selekcije i klubovi izbjegli suspenziju u međunarodnim takmičenjima.

 Vladmir Branković o Rukometnom savezu BiH Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Raspisivanje Vanredne skupštine RS BiH do 18. avgusta je jedno od rješenja za pat poziciju u kojoj se nalazi RS BiH, odnosno način na koji bi bila izbjegnuta suspenzija Evropske rukometne federacije (EHF).

Rukomet dotakao dno, uskoro suspenzija RSBIH

"Da će do 20. avgusta sve biti sređeno je u domenu naučne fantastike, ali da se može krenuti u rješavanje to sigurno, da su klubovi iz BiH voljni to da urade, takođe. Nije EHF stavio ultimatum da tog datuma da sve bude riješeno. Znaju i oni da za to treba vremena. Ako budemo uradili sve kako bi trebalo, neće biti suspenzije. Samo ako ne bude opstrukcija, a ne vidim da će ih biti, jer su u razgovorima samo ljudi koji rade u klubovima. U četvrtak uveče je taj sastanak, čuo sam se gotovo sa svim ljudima iz premijerligaških klubova, naša želja i ciljevi su identični", rekao je Branković za naš portal.

Jedna od opcija izbjegavanja suspenzije EHF-a je konstituisanje Vanredne skupštine RS BiH.

"Sve treba uraditi po zakonu, ništa preko koljena. Trebamo da lagano krenemo u formiranje i pripremimo kandidate koji su spremni da rade i da se registrujemo kako valja. Ono što se priča o preregistraciji u Srpskoj, pa niko nije lud jer smo u istoj zemlji poreski obveznici. Država je ipak toliko uvezana, pa mi to zvuči nelogično. Ali, ako će to riješiti situaciju, može, ali uzeti i provjeriti sva dugovanja, ko je šta napravio, jer se mora u sportu ispitati porijeklo duga. To se mora istražiti".

Branković je istakao da dugovanje Saveza od oko 3.5 miliona maraka, može da bude svedeno na "razumniju mjeru".

"Apsolutno neko mora da odgovara za to, a ne da bude 'pojeo vuk magarca'. Mada od tih 3.5 miliona, 1.5 miliona su porezi. To se može riješiti jer je državi u interesu to da riješi i ona bi sigurno pričekala na otplatu. Drugih 1.5 milion nije toliki kad se prelomi kamata, pa onda razgovarati sa potražiocima i dogovoriti sporazume. Dakle, ako se ispravno bude radilo, tih 3.5 miliona može da bude mnogo manje. U protivnom, ako bude ugašen Savez, povjerioci nikad neće doći do novca. Pa onda dajte da se dogovorimo. Borac je bio u sličnoj situaciji, ali je isplivao", zaključio je Branković.

Dok rukomet "šteka", Borac m:tel počeo s radom

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC