• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kiz je u naletu

Autor mondo.rs

Mlada Amerikanka drugu godinu zaredom igraće u polufinalu US Opena

Medison Kiz obožava da igra pred domaćom publikom. Potvrdila je to i ove godine na US Openu, pošto je izborila plasman u polufinale.

Pobedila je Karlu Suarez Navaro u četvrtfinalu rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:3.

Medison
Izvor: Youtube/US Open Tennis Championships

Ona je stigla na korak od prošlogodišnjeg uspeha, ujedno najvećeg u karijeri na grend slemovima, kada je igrala finale u "Velikoj jabuci". Tada je poražena od zemljakinje Sloan Stivens (6:3, 6:0), iste rivalke koja ju je zaustavila i ove godine u polufinalu Rolan Garosa (6:4, 6:4).

Kiz, koja ima 23 godine, za finale u Njujorku boriće se sa Naomi Osakom, koja je deklasirala Ukrajinsku Lesiju Curenko i prvi put u karijeri se plasirala u polufinale nekog grend slem turnira.

Amerikanka, rođena u Rok Ajlendu u Ilinoisu, veruje da rezultati i iskustvo koje je stekla u prethodnih godinu dana mogu da je odvedu korak dalje.

"Osećam da su mnogi mečevi koje sam odigrala prošle godine bili emotivni rolerkosteri za mene. Ove godine sam mnogo stabilnija psihički, u teškim trenucima sam smirenija i nemam taj emotivni trenutak kada treba da se vratim u meč", poručila je Kiz.

Amerikanka, trenutno 14. na WTA listi, prvi put će odmeriti snage sa dve godine mlađom i pet pozicija slabije plasiranom Japankom.

U drugom polufinalu sastaće se Serena Vilijams i Anastasija Sevastova, a domaća publika nada se da bi i ove godine u Njujorku mogla da gleda američko finale. Da li će Japanka i Letonka uspeti to da pokvare?

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC