• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mikić: Svaka ekipa, pa i ČSM, ima svoje slabosti!

Autor mondo.ba

Trener RK Borac m:tel Mirko Mikić ocijenio da je ČSM Bukurešt odlična ekipa sa mnogo reprezentativaca, ali da će Borac igrati motivisano i pokušati da pronađe mane rumunske ekipe.

 Trener Rk Borac m:tel Mirko Mikić - ČSM Bukurešt ima svoje slabosti Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Rukometaši Borca m:tel napravili su veliki uspjeh plasmanom u četvrtfinale EHF Čelendž kupa, a u subotu će pokušati da iznenade favorizovani ČSM Bukurešt i naprave još jedan podvig u Evropi.

MONDO U RUMUNIJI

Sa ekipom Borca m:tel u Rumuniji će biti i naš reporter. Pratite na MONDU sve aktuelnosti, kao i ekskluzivne fotografije i video snimke iz Bukurešta!

Prva utakmica igra se u subotu od 16.30 časova u Bukureštu, a revanš je za sedam dana u Banjaluci.

Borac u Rumuniju putuje u petak ujutro preko Beograda, a na put kreću poslije izuzetno napornog perioda u kojem je igrao prvenstvo i kup BIH u ritmu srijeda-subota.

Trener Borca m:tel Mirko Mikić kaže da upravo zbog tih važnih mečeva na domaćoj sceni nije ranije govorio o ekipi ČSM Bukurešt, iako ih je pratio u proteklomperiodu.

"Oni su u dobroj formi, vezali su četiri pobjede, od toga posljednja je bila na teškom gostovanju Baja Maru i to ubjedljivom razlikom. Prije dva, tri kola pobijedili su Dinamo Bukurešt, učesnika Lige šampiona. ČSM je diosta jaka ekipa, posebno u odbrani. Imaju mnogo reprezentativaca, tu je dosta poznatih igreča koji su dugo igrali Ligu šampiona. Glavne snage su im taj lijevi i srednji bek Tešeira, Brazilac koji je do posljednjeg Svjetskog prvenstva bio prvi srednji bek reprezentacije Brazila. Pivot je Pozer, koji je prvi pivot Brazila, a tu je i Timencev, Rus sa španskim državljanstvom kojeg  smo upoznali u SEHA ligi gdje je igrao za Meškov Brest. U zadnje vrijeme je bio povrijeđen iranski reprezentativac Esteki, koji je prošle sezone bio par puta u timu kola Lige šampiona. Ne znam hoće li igrati, ako bude igrao biće još svestraniji i još nezgodniji“, rekao je Mikić.

Ipak, to ne znači da su se crveno-plavi već predali.

"Mi ćemo pokušati da nađemo njihove slabosti, sigurno je da svaka ekipa ima svoje slabosti. Jedna od njih je umor, s obzirom da imaju sličan tempo kao mi, a druga je što čitajući neke intervjue vidim da su sigurni u pobjedu. To može biti mač sa dvije oštrice. Pokušaćemo preko našeg motiva da dođemo do dobrog rezultata“, istakao je Mikić.

Gust raspored i teški mečevi ostavili su posljedice na ekipi Borca koja kuburi sa dosta povreda, ali Mikić očekuje da će do subote ekipa biti spremna.

"Dejan Unčanin i Goran Daničić su sinoć zbog povrede napustili teren. Goran se već duže žali na povredu gluteusa, Dejan je dobio udarac u koljeno. Dan prije odlaska u Gračanicu mladi Marko Lukić je povrijedio palac na ruci i neće putovati sutra s nama. Imamo sitnih povreda, pokušaćemo to riješiti i spremiti se da se to ne osjeti u subotu“.

Trener Borca moraće da prilagodi igru protivniku.

"Izgubili smo na rotaciji kada je odbrana u pitanju, vjerovatno ćemo morati da izađemo nešto dublje nego inače, igramo inače 6-0 ali moraćeo malo dublje da izađemo prema Timencevu i Tešeiri. Moraćemo da igramo brzo. Mnogo su viši od nas, mijenjaju dva igrača u odbrani-napadu i biće prostora za brzi centar. Ako Daničić bude maksimalno spreman, on je dosta brz i može da im napravi problema u kombinaciji sa Dakićem. Dosta su visoki, na sredini su praktično neprobojni i moraće se igrati brzi centar, sa mnogo kretnji, ukrštanja, pokušati sa bočnih pozicija doći do pogotka“, zaključio je Mikić.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sarkozić

Puno sreće momci i nema predaje a mi ih čekamo galamom u Boriku....

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC