• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

STOKHOLM: Janko poražen u MARATONU, poslije DEVET spašenih meč lopti

Autor mondo.rs

Budući teniski "penzioner" stao je na korak od polufinala turnira u Stokholmu. Japanac Sugita slavio u "taj brejku" trećeg seta.

Janko Tipsarević nije uspio da zabilježi treću pobjedu na pretposljednjem turnirskom nastupu u karijeri!

Poslije nevjerovatnih tri sata i 12 minuta igre, što je sigurno jedan od najdužih mečeva sezone odigranih u dva dobijena seta, srpski veteran izgubio je od 129. na svetu, Japanca Juićija Sugite rezultatom 2:6, 6:4, 6:7 (4:7).

Možda će vas zanimati

 Bio je to jedan od teniskih maratona, po kojima je Janko prije više od jedne decenije postao poznat na grend slem turnirima.

Poslije sjajnih 6:1, 6:1 protiv prvog nosioca turnira, Fabija Fonjinija, borio se žestoko protiv četiri godine mlađeg Sugite, koji je "na papiru" bio više nego optimalan protivnik za četvrtfinale.

Međutim, Tipsarević je poslije olako izgubljenog prvog seta potrošio mnogo energije samo da bi izjednačio na 1:1. Učinio je to brejkom za 5:4, da bi u trećem setu poslije monotone borbe u prvih osam-devet gemova, zapao u ozbiljne probleme.

Servirajući za 5:5 morao je da spasi pet meč lopti (prve dvije "vezane"), dok je u narednom gemu na svoj servis još četiri puta spriječio Japanca da trijumfuje.

Ukupno je Sugita propustio devet meč lopti, pa je tako gledano Janko imao psihološku prednost na ulasku u "taj brejk". Ipak, Japanac je sa dva mini brejka stigao do 5:2 i prilike da svojim servisima završi posao.

Tridesetpetogodišnji Tipsarević još jednom je živnuo, uzvrativši takođe sa dva mini brejka, ali onda nije uspio da izjednači i preokrene rezultat.

Tako će jedini Srbin u polufinalu Stokholma biti Filip Krajinović, koji će od 15.00 igrati protiv Španca Pabla Karenja Buste, petog nosioca.

Sugita se u drugom meču sastaje sa velikim favoritom, Denisom Šapovalovim iz Kanade.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC