• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

143 minuta tenisa i bivše "broj 1" su u polufinalu: Sad će jedna na drugu

Autor mondo.rs

Simona Halep i Garbinje Muguruza obezbedile su plasman među četiri najbolje na Australijan Openu

 Simona-Halep-i-Garbinje-Muguruza-u-polufinalu-Australijan-Open Izvor: Tanjug/AP Photo/Lee Jin-man

Simona Halep održala je teniski čas u Melburnu u noći između utorka i srede. Estonki Anet Kontaveit objasnila je kako igraju vrhunske igračice na najvećim turnirima, pošto je ostvarila ubedljivu pobedu rezultatom 6:1, 6:1, posle samo 53 minuta.

Možda će vas zanimati

Halep je demonstrirala vrhunsku igru i pet puta je oduzela servis protivnici, koja nije uspela da napravi nijedan brejk.


"Osećala sam se sjajno na terenu. Imala sam snagu u nogama i znala sam kako da igram protiv nje. Bila sam koncentrisana na svaki poen, uživam igrajući u Melburnu. Mnogo sam radila tokom priprema. Prvi put u životu sam se pripremala u inostranstvu i mogla sam da se koncentrišem samo na ono što treba da radim, nisam imala slobodne dane. Počela sam dobro ovu godinu i osećam se mnogo jače nego pre", navela je Halep.



Rumunka je tako stigla na korak od najvećeg uspeha na Australijan Openu, kada je 2018. godine igrala u finalu, ali je u tri seta izgubila od Dankinje Karoline Voznijacki.

Plasman među četiri najbolje na prvom grend slemu sezone izborila je i Garbinje Muguruza. Teniserki iz Španije bilo je potrebno više borbe i vremena protiv izuzetno raspoložene Anastasije Pavljučenkove Uspela je da "slomi" Ruskinju nakon sat i 53 minuta igre, takođe u dva seta - 7:5, 6:3.

Muguruza, trenutno 32. teniserka sveta, tako je prvi put u karijeri obezbedila plasman u polufinale Australijan Opena, gde će joj rivalka biti upravo Halep.

"Prilagodila sam se uslovima, ponekad se ne osećate dobro, ali morate da se borite i ostanete tu. Prvi set je bio težak, mislim da je trajao oko sat vremena, bilo je važno osvojiti ga i srećna sam što sam to uspela. Uzbuđena sam što ću igrati u svom prvom polufinalu u Melburnu. Analiziraću protivnicu. Dugo je poznajem i znam da će to biti težak meč", rekla je Muguruza.

U drugom polufinalu, takođe u četvrtak, igraće prva teniserka sveta Australijanka Ešli Barti i Amerikanka Sofija Kenin, 15. na WTA listi.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC