• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povreda koju je Đere skupo platio: Ode 500 bodova, slijedi nezgodan pad

Autor mondo.rs

I to nije sve. Ako poslije odbrane titule u Riju odustane i od odbrane polufinala u Sao Paulu, srpski teniser mogao bi u dvije nedjelje da se "stropošta" sa 35. pozicije na začelje Top 100 grupe igrača.

 Laslo-Djere-ostao-bez-500-bodova-u-Riju-zbog-povrede Izvor: Guliver, Clive Brunskill/Getty Images Europe

Potpuni kolaps u Buenos Ajres u četvrtak, poslije vođstva od 1:0 protiv Huana Londera u meču osmine finala, bio je izazvan povredom sa kojom je Laslo Đere doputovao u Argentinu.

Posljedica je pogoršanje stanja trbušnog zida zbog čega je srpski teniser danas otkazao učešće na turniru u Rio De Žaneiru na kom je prošle godine pobjedom od 6:3, 7:5 nad Feliksom Ože-Alijasimom osvojio prvu ATP titulu u karijeri.

Možda će vas zanimati

Prvi nosilac ove godine u Riju je finalista Australijan opena i četvrti igrač svijeta, Dominik Tim, koji je i apsolutni favorit za titulu i ček od 355.530 dolara na turniru Serije 500. Planove će, između ostalih, pokušati da mu pokvari drugi nosilac Dušan Lajović koji se na startu sastaje sa neugodnim italijanskim "udaračem" iz forhenda, Markom Čekinatom.

To, u isto vrijeme, znači da Đere neće biti u stanju da brani ogromnih 500 bodova na ATP listi, zbog čega će neminovno doživjeti veliki pad u ponedjeljak, 24. februara.

Kao i dalje aktuelni šampion Rija, srpski reprezentativac nalazio se na 35. mjestu iza Borne Ćorića, Filipa Krajinovića i Jana Lenarda Štrufa, a ispred Miloša Raonića.

Kada bude doskočio na pozicije duplo lošije od današnje, društvo će mu praviti igrači poput Tomija Pola, Jegora Gerasimova, Martona Fučoviča…

Procjena je da će Đere turnir u Sao Paolu, koji "naliježe" na Rio, a na kom ove godine brani 90 bodova za polufinale iz prošle, dočekati negdje oko 75. pozicije na rang listi.

Ako bi morao da se povuče iz sa slabijeg od dva "vezana" brazilska turnira na šljaci, 25-godišnjak će prve masterse u sezoni u Indijan Velsu i Majamiju dočekati negdje oko 90. mjesta u društvu Federika Delbonisa, Tijaga Monteira, Nikolasa Jarija, itd.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC